Tuin

Tuin aanleggen met je kind

Hoe leg je een tuin aan met je kind? Wij hebben het antwoord! Je kent het wel heb je papa of mama dag en is het lekker weer. Dan wil je natuurlijk de tuin doen en zonder dat je wordt gestoord. Maar je kind is bij je en die kan geen moment alleen zijn zonder dat ze A: je in de weg loopt, B: snel verveeld raakt, C: wilt spelen met je terwijl je net je plantjes aan het planten bent. Betrek je kind dus bij het tuinieren, maar hoe doe je dat?

Stap 1: koop een schattig tuinpakje en een hoedje en een schepje en betrek ze bij de aanschaf

Stap 2: laat je dochter of zoontje de gaten graven en vertel er een leuk verhaal bij

Stap 3: leg uit wat planten allemaal kunnen en het belang van groen

Stap 4 verzin een sprookje waarin je het belang van de planten uitvergroot

Bereid je voor

Wanneer je alles al klaar zet en alvast voorbereidend werk doet dan hoef je enkel nog de kleinere dingen met je kind te doen zoals en toevoegen van potgrond, het planten van de plantjes of het sproeien van de planten. In alles is wel een spelelement te vinden en het vele veranderen van de taken maakt het extra leuk voor je kind. Wanneer je dus goed voorbereid bent gaat alles een stuk soepeler.

Laat het doen

Je kunt er ook voor kiezen om de tuinaanleg uit te besteden aan een gerenommeerd bedrijf en als ze klaar zijn de laatste details met je dochter of zoon te doen zoals het aanstampen van het gras of het wateren er van. Al met al kan je er een leuke dag van maken en er voor zorgen dat je niet in de weg wordt gelopen. Groene vingers hebben ze snel aangeleerd!