Vloeren

Tips voor de juiste vloer voor jouw huis

Misschien heb je net een nieuws huis gekocht en moet je een vloer uitkiezen of misschien ben je je oude vloer wel zat en wil je het helemaal anders doen. Hoe je het ook went of keert, het is belangrijk dat je de juist vloer voor jouw huis kiest. Houd daarom bij de aanschaf van een nieuwe vloer met een aantal zaken rekening. Welke zaken dat zijn, lees je hieronder.

 

Vorm, functie en vertrek

Bedenk voordat je een vloer uitkiest goed wat je wilt. Heb je drie honden met lange haren en kinderen die nog wel eens wat morsen, dan kun je beter niet voor een tapijt gaan, maar eerder voor laminaat. Daarnaast is het belangrijk om te weten waar de vloer komt te liggen. Kies in de badkamer en de keuken voor een vochtbestendige vloer om het kromtrekken van de vloer te voorkomen. En misschien wil je in de slaapkamer hoogpolig tapijt, maar in de woonkamer staat een houten vloer weer beter.

 

Een vloer ligt vaak voor langere periode in je huis. Houd daarom ook rekening met de vorm, functie en het vertrek voor in de toekomst. Houd daarbij rekening met een eventuele kinderwens en het onderhoud dat de vloer vergt.

 

Het effect van de juiste vloer

De ene vloer geeft een heel andere uitstraling aan een ruimte dan de andere vloer. Waarschijnlijk heb je al een idee van de meubels die je in je huis krijgt. Houd dat plaatje in je hoofd bij het kiezen van de vloer en je ziet wat er nog mist. Bij veel donkere meubels kun je voor een lichte vloer kiezen, terwijl je bij een interieur waar nog wat warmte mist beter een houten vloer kunt kiezen. Voor extra diepgang in je woning speel je met verschillende kleuren en tinten. Kleine ruimtes lijken groter met lichte kleuren. Om de ruimte groter te doen lijken, kies je dan ook voor een lichte kleur.

 

De juiste vloer binnen jouw budget en in jouw stijl

Waarschijnlijk heb je al een idee wat voor vloer je graag in je huis wilt hebben. Bedenk daarom vooraf goed wat je budget is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De prijzen van vloeren variëren erg, dus doe voorafgaand goed onderzoek. Als je laminaat wilt, kun je kiezen uit talloze soorten laminaat. Dit geldt ook voor vloerbedekking, vinyl en pvc vloeren. Houd een kleine speling in je budget en je komt gegarandeerd met een passende vloer thuis.