Verbouwen

Je huis laten verbouwen; wat doe je zelf en wat besteed je uit?

Geschreven door Victor

Er zijn veel fouten die mensen maken als ze hun huis verbouwen of renoveren. Deze fouten kunnen kosten je tijd, geld, en energie. In deze blog lees je enkele tips om de dit te voorkomen door zaken wel of niet uit te besteden.

Als je van plan bent om je eigen huis renovatie te doen, is het belangrijk om te onthouden dat het lastig, rommelig, en tijdrovend kan zijn. Om overzicht te houden, is het handig om te werken volgens een bepaald schema. Zorg ervoor dat je weet hoe lang het ongeveer zal duren en wat de kosten kunnen zijn voordat je aan een klus begint. Zorg er ook voor dat je weet dat je het kunt. Als er iets misgaat, ben jij immers verantwoordelijk. Bovendien, als je doe-het-zelf project niet voldoet aan de bouwvoorschriften dan moeten alle werkzaamheden worden teruggedraaid. Overleg met een professional is in die zin altijd een advies.

Toch is er natuurlijk een belangrijke factor in het voordeel wanneer je zelf aan de slag gaat; geld. Zeker wanneer je handig bent is het de moeite waard om een doe het zelf project te overwegen. natuurlijk zal er altijd werk over blijven wat je minder ligt. Maar in plaats van een aannemer in te huren, kun je daarvoor misschien een individuele werknemer of ondernemer inhuren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een loodgieter of elektricien voor de kleinere specifieke klussen. Eigenlijk is het vooral belangrijk om na te gaan wat je zelf wel en wat je zelf niet zou willen en kunnen doen. Dit zet je op tegen de keuze om alles of een gedeelte uit te besteden.

Verder kun je jezelf specifieke vragen stellen welke verband houden met tijd, kunde en geld., per klus of project. We nemen als voorbeeld de bestrating buiten.

Bestrating Opties – Wat zijn de voordelen van het bestraten van je oprit of looppad met beton, asfalt, baksteen, of terrastegels en wat kun je het beste zelf leggen of welk gedeelte besteed je uit? Hoeveel mankracht en uren heb je ervoor nodig? wat zijn de benodigde materialen? wat zijn de kosten in aanschaf?

Wanneer je alles hebt uitgerekend is het tijd om een offerte op te vragen bij een professional. Om een goed vergelijk te maken is het verstandig om een aantal offertes met elkaar te vergelijken. Wat is nu het totale verschil? Zeker wanneer je vaak een gebrek aan tijd hebt is het de moeite waard om een meerprijs voor de uitbesteding te overwegen. Heb je wat meer tijd over dan is het wellicht een optie om het tegenovergestelde te doen. Uiteindelijk is het blijft het een persoonlijke keuze.