Uncategorized

Traplift kopen: nieuw of tweedehands?

Geschreven door admin

Veel mensen krijgen het zogenaamde opruim virus, waarbij spullen van de zolder, kledingkasten en interieur een tweede leven gaat krijgen in een ander huis. Spullen die we zelf niet meer nodig hebben weggooien is vaak zonde, vandaar dat er vaak raad wordt gezocht op online handel platforms zoals Marktplaats Letgo, Tweakers en anderen. Zo staan er ook voor de verkoop van tweedehandse trapliften diverse advertenties online, die trapliften tegen zeer aantrekkelijke tarieven te koop aanbieden. In feite is dat geen enkel probleem. Mits een traplift door een gerenommeerde fabrikant is vervaardigd spreken we van topkwaliteit die jaren meegaat.

Let wel op het volgende bij tweedehandse trapliften

Trapliften worden gemaakt uit twee hoofdonderdelen: de stoel zelf met elektrische aandrijving en de losse rails die aan de muren worden gemonteerd. Mocht je ervoor kiezen om een tweedehandse traplift aan te schaffen, wees er zeker van dat het bedrijf, dat je wilt benaderen, maatwerk levert. Maatwerk is essentieel, om te garanderen dat een tweedehandse traplift perfect in jouw woning past.

Trapliften worden op millimeter aangemeten bij je trap. Er dient ook gekeken te worden naar welke soort zithouding je hebt. Dit is erg persoonlijk. Aan de hand van de meetresultaten wordt een zitstoel of plateau vervaardigd. Stoelen en plateaus zijn in hoogte verstelbaar, net als de voetenplank die erbij hoort. Een gevoelig stukje van het geheel zit ‘m vaak in de computersoftware, die voor de aandrijving verantwoordelijk is. Dit zit tegen programmeerwerk aan, omdat de monteur, met behulp van de software, onder andere de snelheid van stijgen en dalen kan instellen en jou kan beloven dat je op de elektronica kunt vertrouwen en je daarmee veilig voelen. In de praktijk komt het erop neer dat elke traplift uniek is.

Samen gelukkig oud worden

Wanneer we de oriëntatiefase gepasseerd zijn kun je dankbaar profiteren van een dergelijke woonaanpassing. Ouderdom gaat niet zonder gebreken en soms is een klein beetje hulp essentieel. Een traplift kan je helpen langer zelfstandig te zijn en voor jou en je partner te zorgen en samen thuis te blijven wonen. Wat is er nou mooier?