Uncategorized

Tips voor het ombouwen van mijn garage tot een woning

Geschreven door admin

De mogelijkheid om een garage om te bouwen tot woning is een goede optie. Er kunnen verschillende redenen zijn om dit te doen. Ik kan me voorstellen dat je je huis wil gaan verbouwen en dus tijdelijk in je garage wil gaan wonen. Het zou ook zomaar kunnen dat je garage een bed en breakfast gaat worden. Allemaal redenen om de garage tot woning om te bouwen. Er zijn veel dingen waar je over na moet denken als je dit plan gaat uitvoeren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je woning te voorzien van verwarming. Je kunt kiezen voor een CV verwarming. Wanneer je meerdere ruimtes in je garage maakt is dit een goede optie. Als er maar 1 ruimte verwarmd hoeft te worden kan er ook gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld een hout kachel of een elektrische kachel. Het is slim om eerst een plan te maken.


Een plan maken

Je bekijkt wat het uiteindelijke doel is van je nieuwe woning. Als de garage voor korte duur bewoond gaat worden, hoef je niet alles te veranderen. Als de garage een permanente of vakantiewoning wordt, dan gelden er natuurlijk andere normen waar je aan wilt voldoen. Wanneer je het plan maakt ga je kijken naar je financiën en maak je een begroting. Een tijdsplanning is ook een fijne houvast. Vervolgens maak je een tekening. Dit kan via allerlei computerprogramma’s. Zo heb je meteen een tekening met de juiste maten op schaal. Bedenk welke materialen je nodig hebt. Als je dit hebt uitgedacht is de volgende stap nadenken over eventuele hulp. Wat kan je zelf en wat laat je aan de vakman over.

De verbouwing van je garage

Een elektriciteitsketel plaatsen is wellicht meer iets voor een vakman. Als je enigszins handig bent dan is het plaatsen van wanden en deuren iets wat je zelf kan doen. Zo niet dan is het prettig om iemand in te huren, of een bekende te vragen die je zou willen helpen. Je zult een toilet nodig hebben en een badkamer. Ook een keuken is fijn om in je garage te hebben. Je kunt natuurlijk alles heel luxe maken. Dit hangt natuurlijk af van de uiteindelijke functie van je garage die je tot woning gaat ombouwen. Tot slot zal de woning ingericht moeten worden. Ook hiervoor is het slim om te kijken wat voor een budget je hebt. Er zijn verschillende creatieve ideeën te vinden op internet.

Van garage tot woning

Als alles goed verloopt heb je van je garage een mooie woning kunnen maken. Je bent een hele ervaring rijker en hopelijk is het precies geworden wat je had bedacht. Je kunt nu veel woon plezier beleven aan je omgebouwde garage.

Bron: www.aannemersspot.nl