Uncategorized

Hoe leg je laminaat?

Geschreven door admin

Laminaat is een hele praktische en stijlvolle keuze als het gaat om een nieuwe vloer. Er is veel aanbod dus je hebt veel om uit te kiezen en daarnaast het is ook nog eens goed betaalbaar. Laminaat leggen is ook niet zo moeilijk als je misschien zou denken, als je maar een beetje weet hoe het moet. Maar hoe leg je laminaat dan? We leggen het graag uit.  

 

Voordat je laminaat gaat leggen

Voordat je begint met het leggen van laminaat  zijn er wel een aantal dingen waar je even op moet letten. Laat je gekochte laminaat ALTIJD 48 uur acclimatiseren. Dit houdt in dat je de pakken laminaat twee dagen laat liggen in de ruimte waar je het laminaat gaat leggen. Met een te groot temperatuurverschil kan het laminaat gaan uitzetten en bol gaan staan. En dat wil je niet!

Vergeet daarnaast ook niet om een goede ondervloer erbij aan te schaffen. Een ondervloer trekt kleine hoogteverschillen recht en beschermt het laminaat tegen vocht.

Tot slot is het verstandig om ietsje meer laminaat aan te schaffen dan je daadwerkelijk nodig hebt. Door zaagverlies gaat er namelijk altijd wat laminaat verloren en je wil niet aan het einde ontdekken dat je te weinig laminaat hebt om het af te maken.

 

Laminaat leggen

Als je laminaat gaat leggen zorg dan altijd dat je alle tijd hebt. Haastige spoed is zelden goed en dat gaat hier ook op. Begin in een hoek en gebruik afstandhouders om de laminaatplanken een eindje van de muren te houden. Dit doe je omdat laminaat nog wat kan uitzetten. Klik vervolgens de tweede laminaatplank met de kopse kant in de eerste laminaatplank en ga zo door. Past een plank niet helemaal goed? Pak er dan een laminaatsnijder bij en zaag de plank op maat. Lastige hoek of vorm? Gebruik dan een profielmal om het af te tekenen.

 

Laminaat laten leggen

Teveel werk? Naast zelf laminaat leggen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het uit handen te geven en het laminaat te laten leggen door een professional zoals Luxury Floors.