Uncategorized

Glazen hanglampen in de woonkamer toevoegen

Geschreven door admin

Glas en licht gaan nog altijd goed hand in hand. Maar wat maakt glazen hanglampen zo bijzonder en wat zijn de kenmerken van dit soort lampen? Waarop moet je letten als je voor glazen hanglampen voor je woonkamer kiest? Je leest er alles over in dit artikel.

 

Waarom kiezen voor glazen hanglampen in je woonkamer?
Bij glazen hanglampen zie je de lichtbron duidelijk zitten. Daardoor krijg je veel meer licht dan bij gesloten lampenkappen. Dit kan een reden zijn om voor dit type van lampen te kiezen. De lichtbron kan namelijk functioneren als extra decoratief element.

 

Voor welke vorm van glazen hanglampen ga je?
Glazen hanglampen voor de woonkamer bestaan in alle vormen: rond, langwerpig, druppelvormig, buisvormig en noem maar op. En ze bestaan in grote en kleine afmetingen. Zo kies je de perfecte glazen hanglampen voor je woonkamer.

 

Welk glas kies je voor je hanglampen?
Je vindt bij glazen hanglampen verschillende soorten glas. Zo vindt je bijvoorbeeld eenvoudig transparant glas, gerookt glas en mat glas. Gerookt glas geeft een intieme sfeer, mat glas zorgt voor diffuus licht en volledig doorschijnend glas geeft relatief gezien fel licht. In elk geval zal het type glas voor een groot deel het uitzicht van je lampen bepalen en daarmee ook de uitstraling van je woonkamer.

 

Let op de lichtbron
Bij glazen lampen moet je vooral letten op de lichtbron. Kies precies het type licht dat je wilt. Er bestaan lampen die koel wit licht, middelmatig wit licht of warm wit licht uitstralen. Het soort licht bepaalt de sfeer die je uiteindelijk bekomt. Naast het soort licht kies je ook de vorm van de lichtbron. Juist omdat ze zichtbaar is doorheen het glas, is de vorm belangrijk voor de uiteindelijke look van je lamp. Kies je voor een grote bolvormige lichtbron of kleine langwerpige? Het kan allemaal!

 

Hoe stel je je glazen lampen op?
Met glazen hanglampen voor de woonkamer kun je creatief omgaan. Hang bijvoorbeeld één grote lamp boven de eetkamertafel. Of hang een aantal kleinere op een rijtje. Je kunt er ook heel speels mee omgaan en verschillende vormen en afmetingen met elkaar combineren.

 

Je glazen lampen integreren in je interieur
Hoewel glazen lampen op het eerste zicht enkel uit een glazen stolp lijken te bestaan, vind je toch heel wat variatie in deze lampen. Bekijk bijvoorbeeld de kleur en de vorm van de draad en het ophangsysteem. Je vindt naast het glas ook kleuren zoals zwart, grijs of wit aan de bovenkant van het glas. Dit zijn elementen die je kunt laten aansluiten bij andere objecten in je woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van je ramen, je stoelen en tafels of je kasten. Hoe meer je op details let, hoe meer je woonkamer ook echt af zal zijn.

 

Bron: hetwoongemak.nl