Keuken

Tips voor het kopen van de beste inbouwoven

inbouwoven
Geschreven door Victor

Voor het bereiden van de beste ovengerechten of de lekkerste, knapperige vleesgerechten kun je eigenlijk niet zonder een goede inbouwoven in je keuken. Bij het bereiden in een combimagnetron of oven met laag vermogen, bereik je nooit hetzelfde resultaat als wat je bereikt bij het bereiden van een gerecht in een goede inbouwoven. Maar waar moet je op letten bij het kopen van de beste inbouwoven? Dan is producten vergelijken verstandig, zodat je de beste inbouwoven kunt kopen.

 

Hoe zit je stroomaansluiting en je stopcontacten? Past een oven met draaideur in jouw keuken of een oven met een klep? Hoe groot mag je oven precies zijn? Dit zijn de eerste belangrijke zaken die je je moet realiseren voordat je een inbouwoven aanschaft. Weet je precies hoe bovenstaande zaken in jouw keuken moeten zijn, dan kun je je afvragen of je voor een multifunctionele of conventionele oven moet gaan.

Multifunctionele of conventionele oven?

Onder een multifunctionele oven vallen de combi-ovens, heteluchtovens en stoomovens. Een combi-oven combineert de oven en magnetronfunctie. Dit is qua ruimte handig, maar het resultaat van bakken in een combi-oven zal zeker niet hetzelfde zijn als bij een ‘echte oven’. Een heteluchtoven verspreid warme lucht door heel de oven heen, het gerecht wordt dus ook gelijkmatig gebakken en verwarmd. Bij een stoomoven wordt water omgezet in waterdamp, wat erin resulteert dat voedingsstoffen en smaak beter bewaard blijven. 

Bij een conventionele oven wordt het gerecht gelijkmatig gebakken door de boven- en onder warmte van de oven. Vaak kun je ook kiezen voor boven- of onder warmte om bijv. een lekkere ovenschotel of nacho’s te voorzien van een krokant korstje tijdens de laatste bakminuten.

 

Ook zijn de meeste moderne inbouwovens voorzien van een ecofunctie, pizzafunctie of grillfunctie voor extra mogelijkheden tijdens het bakken. Wat voor jou de beste keuze is qua inbouwoven hangt er dus grotendeels vanaf wat je erin wilt gaan bereiden en hoeveel opties je wilt hebben. Wil je een simpele oven of een geavanceerde oven? Via deze website kun je inbouwovens eenvoudig vergelijken en de beste inbouwoven voor jouw keuken uitzoeken.