Interieur Verbouwen

Tips om zelf een houten lounge set te maken

Geschreven door admin

Houten loungesets in de tuin is de laatste jaren een steeds populairder wordende trend. Het is geen geheim dat wij Nederlanders in de lente en zomer ieder beetje zon proberen mee te pakken dat ons door de natuur wordt aangeboden. Op het moment dat de eerste zonnestralen doorbreken gooien we de buitendeur open, schenken we een koud drankje in om lekker buiten te zitten en zetten we de barbecue alvast klaar voor het avondeten. Een hoekje met aangename meubels om te loungen in de tuin maakt deze tijd nog veel leuker. Een houten lounge set is echter niet goedkoop. We geven je daarom enkele tips die je in staat stellen om zelf een houten lounge set te maken.

Ga van start met een goed bouwplan

De eerste tip die we je kunnen geven voor het zelf maken van een houten lounge set is niet direct beginnen met zagen en spijkeren. Denk goed na wat je wilt bereiken en ga van start met een goed uitgewerkt bouwplan. Zet wat dingen op papier, zoals de verschillende afmetingen en hoe het eindresultaat er ongeveer uit moet komen te zien. Heb je al wat kussens liggen die op de meubels komen te liggen? Stem dan de afmetingen hierop af. De houten planken en balken zijn immers makkelijker op maat te maken, dan een kussen met een comfortabele vulling.

Hout bestand tegen weersomstandigheden

De houten lounge set die we zelf maken, moet uiteindelijk in een gezellige hoek van de tuin komen te staan. Hoewel we de meubels bij het aanbreken van de herfst uiteraard weer opbergen, ontkom je er niet aan dat zij tijdens de zomer zeker een keer aan een regenbui blootgesteld worden. Het hout dat je gebruikt voor de lounge set moet dan ook bestand zijn tegen deze weersomstandigheden. Je kunt een houtsoort kiezen die goed vochtbestendig is, maar op zijn minst is een laag beschermende verf vereist.