Groen wonen

De CV ketel is oud! Tijd voor een duurzame toekomst

Geschreven door admin

Wanneer je in huis nog een oude CV ketel hebt staan, die aan het eind van de levensduur begint te raken, dan is het tijd voor een duurzame toekomst. Bij het vervangen van een CV ketel is duurzaamheid een belangrijk punt om te overwegen. Hiermee bedoelen we onder andere hoelang een nieuw model mee zal gaan, maar ook of op een duurzame manier met energie wordt omgegaan bij het opwekken van de warmte. Een nieuwe CV ketel zal altijd zuiniger zijn dan het oude model. Moderne technieken zorgen ervoor dat warmte op een vele malen efficiëntere manier wordt opgewekt. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om voor het gebruik van groene energie te kiezen en daarmee bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de wereld.

CV ketel met zonneboiler

Een CV ketel is verantwoordelijk voor de opwekking van warmte voor twee verschillende doelstellingen. De centrale verwarming en het warme water uit kranen. Het warme water uit een kraan hoeft lang niet zo’n hoge temperatuur te hebben als het water dat door de verwarmingsbuizen en radiatoren stroomt. Een goede duurzame oplossing kan daarom zijn om een CV ketel samen met een zonneboiler te gebruiken. De zonneboiler zal het water voor de kraan tot een aangename temperatuur verwarmen met behulp van zonne-energie. De CV ketel hoeft dan alleen nog maar de verwarming te faciliteren en dit zal gegarandeerd voor een significante energiebesparing zorgen.

Warmtepomp installeren

Wil je de CV ketel helemaal vervangen? Dan kan je overwegen een warmtepomp te installeren. Deze groene en duurzame toepassing kan als vervanging dienen voor de CV ketel. Een warmtepomp is het beste te omschrijven als een omgekeerde koelkast. Het apparaat haalt warme lucht uit de atmosfeer en verwarmt dit verder met een elektromotor. Voor de verwarming van je woning heb je daardoor alleen nog maar elektriciteit nodig. Niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen is natuurlijk een vereiste voor een duurzame toekomst.