Uitbreidingen

Tips om succesvol te investeren in Vlaams vastgoed

Vlaams vastgoed
Geschreven door Victor

Zou jij graag willen investeren in Vlaams vastgoed, zoals bijvoorbeeld vastgoed in Antwerpen? Dan zijn er natuurlijk een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat jouw investering ook succesvol gaat zijn. Hier zijn drie tips die jou kunnen helpen bij het succesvol investeren in Vlaams vastgoed. 

Bepaal de juiste locatie 

Bij het investeren in vastgoed is het natuurlijk heel erg belangrijk dat je de juiste locatie kiest. Er zijn 13 centrumsteden in Vlaanderen die erg populair zijn. Dit zijn Antwerpen, Hasselt, Gent, Genk, Brugge, Aalst, Kortrijk, Leuven, Oostende, Mechelen, Roeselare, Turnhout en Sint-Niklaas. De verhuurmarkt is dan ook erg gericht op deze centrumsteden. Wil je graag de een succesvolle investering doen? Focus je dan op deze locaties. 

Kies voor een appartement 

Je kunt natuurlijk kiezen bij het investeren in vastgoed tussen een huis of een appartement. De huurmarkt wordt echter wel gedomineerd door appartementen. 66% van de verhuringen hadden namelijk in 2018 betrekking op een appartement. Althans als ze via een vastgoedmakelaar waren gegaan. Daarbij heb je natuurlijk ook nog de studio’s en kamers. Het huren van een appartement is dus heel erg aantrekkelijk. Bekijk hier alle appartementen in Antwerpen die te koop staan bij de grootste makelaar van de provincie.

Kies voor duurzaam investeren

Niet alleen het kiezen van de juiste locatie en een appartement gaat je succes opleveren. Het is ook heel erg belangrijk dat je investeert in vastgoed in een centrumstad waar je ook duurzaam kan investeren. Niet alleen de vierkante meters waarop het vastgoed staat is dan belangrijk. Je moet ook kijken naar het ruimere kader. Is de omgeving stabiel van het pand? Kun je op de plaats goed vertoeven? Doet de stad aan een duurzame ontwikkeling? Je moet dus niet blind afgaan op een centrumstad maar ook na denken over de groeimogelijkheden en of de stad daar ook mee bezig is. Daarnaast moet je je verplaatsen in het hoofd van jouw potentiële huurders. Is het vastgoed dat jij op het oog hebt centraal gelegen? Is er rust? Evolueert de omgeving? Zijn er duurzame mogelijkheden in de buurt? Bij bijvoorbeeld een vastgoed in Antwerpen moet het ook wel dicht bij de bruisende binnenstad zijn. Als je goed over deze dingen nadenkt, zal je succesvol kunnen investeren in Vlaams vastgoed.