Interieur

Tips voor een mooie slaapkamer op zolder

Slaapkamer zolder
Geschreven door admin

De zolder is een belangrijke ruimte in het huis die vaak vergeten word. Vaak word deze ruimte maar een beetje achtergelaten en word er niet zo veel aandacht aan besteed. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om goed rekening te houden met de lichtinval en ga zo maar door. In dit artikel geven wij je een paar goede tips mee voor een slaapkamer op je zolder. Slaapkamer specialist Matrasshop.com geeft je hieronder de volgende tips:

Tip 1: Denk na over het ruimtegebruik van de zolder
Een zolder heeft vaak veel ruimte, maar meestal ook een schuin plafond. Je wilt natuurlijk wel alle ruimte van de zolder goed benutten. Handig kan het dan ook zijn om bijvoorbeeld bij dit soort hoeken wat wanden neer te zetten of een paar kasten om de lege ruimte mooi te maken.

Tip 2: Lichtinval in de slaapkamer
Lichtinval is een belangrijk effect in de slaapkamer wat er voor zorgt dat de slaapkamer op zolder gewoon een stuk mooier word en dat bepaalde dingen in de kamer gewoon veel beter belicht worden. Door extra veel ramen te laten installeren creëer je toch meteen veel meer ruimte. Naast het feit dat je kunt kiezen voor dakramen kun je natuurlijk ook kiezen voor een dakkapel. Deze zorgt er ook voor dat de lichtinval een stuk groter word. Echter zit hier wel een prijskaartje aan!

Tip 3: Kleuren
Om de kamer echt een persoonlijke smaak te maken en om het echt een mooie kamer te maken kan het handig zijn om gebruik te maken van kleuren. Je kunt hierbij er voor kiezen om juist heel veel kleuren te kiezen om juist de kamer een vrije drukke indruk te geven. Als je het echter toch ietsje rustiger wilt doen kan je er weer voor kiezen om de hele zolder kamer in 1 kleur te doen. Bijvoorbeeld wit crème.

Tip 4: Maak gebruik van transparante materialen
Om de zolder kamer een zo mooi als mogelijke kamer te maken is het belangrijk om gebruik te maken van transparante kleuren en materialen. Door bijvoorbeeld een schuifdeur te gebruiken maak je gewoon veel meer ruimte in de kamer. Ook lijkt het dan alsof de kamer 1 geheel is en helemaal doorloopt zonder dat er dan ook een paar onderbrekingen zijn. Naast het feit dat je natuurlijk transparante kasten kunt gebruiken kun je ook transparante deuren gebruiken. Vooral veel schuifdeuren worden gebruikt om er voor te zorgen dat de kamer er veel transparanter uitziet. Maar juist een transparantie, of witte kast kan ervoor zorgen dat de ruimte ergens weer wat meer gevuld is, maar je creëert toch wel een grotere ruimte.

Tip 5: Vaste trap naar zolder
Het is belangrijk om naar de slaapkamer op zolder een mooie trap te hebben. Hierbij is het belangrijk om natuurlijk te kiezen voor een mooi design wat er gewoon voor zorgt dat er veel meer ruimte in het huis komt en dat het huis er een heel stuk ruimer uitziet. Een vaste trap is een trap waarbij de treden dan ook onderling niet verbonden zijn. Het zijn eigenlijk gewoon verschillende stukken hout die als het ware in de muur zijn vastgemaakt. Deze zijn allemaal boven elkaar weer vastgemaakt. Wel is het zo dat zo’n trap vrij veel ruimte inneemt. Denk hier dan ook van te voren goed over na of je zo’n trap wilt laten installeren in je huis. Als je veel ruimte hebt, en een mooi budget om te besteden, dan moet je zeker kiezen voor een vaste trap naar je slaapkamer op zolder. Gebruik maken van een mooie houten kleur kan hierbij ook erg handig en slim zijn.

Slaapkamer zolder