Interieur

Tips voor het inrichten van je studio

Geschreven door admin

Het inrichten van een studio is een klus die door veel mensen lastig wordt gevonden. Vaak heb je een beperkte ruimte die ook nog eens onlogisch is verdeeld. Maar hoe kun je een studio dan het beste inrichten? Tijd om enkele tips op een rijtje te zetten.

Benut de ruimte zo efficiënt mogelijk!

De beste tip is dan ook om de weinige ruimte die je hebt, zo goed als mogelijk in te richten. Maak zoveel als mogelijk gebruik van kasten, lades en opbergruimten. Je bed neemt vaak ook al veel ruimte in beslag; soms is het een optie om een bed in de lucht te maken waarbij je onder het bed een bank neerzet waar je lekker kunt zitten. Zo kun je de weinige ruimte op de meest praktische manier inrichten.

Koester de rustige, lege plekken

Een goed uitgangspunt is om een aantal lege plekken in de studio te koesteren. Vaak heb je al snel de neiging om een kleine ruimte propvol in te richten, terwijl je juist door wat leegte te bewaken een veel rustiger ogende kamer kunt creëren. Behoed je er daarom voor om de ruimte te vol in te richten. Vaak werkt dat immers na verloop van tijd op je zenuwen en kun je juist met wat leegte meer rust bewerkstelligen.

Let op met de kleuren

In een kleine studio is het nog meer van belang om met de juiste kleuren te werken. Werk met rustig ogende kleuren om te zorgen dat de studio er ook een rustige uitstraling van krijgt. Door met te drukke en te opvallende kleuren te werken, maak je de ruimte vaak heel druk en oogt de ruimte veel kleiner.

Kortom: let goed op je inrichting en dan is er vaak iets heel moois van een – zelfs kleine! – studio te maken!