Verbouwen

Tips bij verbouwen

Geschreven door Victor

Een verbouwing is altijd leuk en je hoopt dat het eindresultaat van een verbouwing zo mooi wordt als dat je vooraf in gedachte had. Een verbouwing is erg duur en je hebt hard voor dat geld gewerkt. Juist daarom is het van belang dat een verbouwing goed verloopt. Er zijn erg veel verschillende soorten verbouwingen. Er zijn verbouwingen waarbij een uitbouw wordt gemaakt, maar er zijn ook verbouwingen in een huis waarbij er bijvoorbeeld een open haard en vloerverwarming in een woning worden geplaatst. In dit artikel vind je een aantal handige tips bij een verbouwing.

Een waardestijging van je woning en verplicht een vergunning aanvragen

Om te beginnen kan het goed zijn dat jouw woning meer geld waard wordt na de verbouwing. Dit betekent dat een verbouwing geld kost, maar ook geld oplevert als je de woning wilt verkopen. Dit is een fijn voordeel van een verbouwing. Enkel op het achtererfgebied heb je geen vergunning nodig als je hier wilt bouwen. Bij een zij en voorerf bebouwing zul je eerst een bouwvergunning aan moeten vragen. Je kunt een bouwvergunning aanvragen bij je gemeente of bij een omgevingsloket. Dit is verplicht voor zowel bedrijven als particulieren. Als je verbouwing klaar is en je wilt weten wat de huidige waarde van je woning is na de verbouwing, kun je de kadastrale kaart opvragen. Hier kun je de waarde gemakkelijk achterhalen.

Handige tips voor bij een verbouwing

Bij een verbouwing komen een hoop werkzaamheden kijken. Afhankelijk van de grootte en de moeilijkheidsgraad van de verbouwing kun je professionele bedrijven inschakelen. Dit zal je geld kosten, maar dan weet je zeker dat het mooi en goed gebeurd. Een andere tip bij een verbouwing is dat je de verbouwing moet plannen op het juiste moment. Een verbouwing zal voor veel mensen stress met zich meebrengen. Hierdoor zul je mogelijk niet fijn slapen en dit heeft gevolgen voor de werkzaamheden. Om dit te voorkomen kun je vrij vragen of de verbouwing plannen op dagen dat je vrij bent. Een andere tip bij een verbouwing is dat je moet zorgen voor voldoende gereedschap. Op het moment dat je niet al het nodige gereedschap in huis hebt, kost dit tijd tijdens de verbouwing en dat kan erg frustrerend zijn. Controleer daarom vooraf goed of je beschikt over voldoende kwalitatief gereedschap.

Andere behulpzame tips bij een verbouwing

Naast de bovenstaand genoemde tips is het verstandig dat je jezelf goed verdiept in de werkzaamheden en de mogelijk bijkomende kosten. Een verbouwing kost in de meeste gevallen erg veel geld, dus het belangrijk dat je financieel alles op orde hebt. Indien dit niet het geval is zul je de verbouwing beter uit kunnen stellen, een verbouwing in je eigen huis kan altijd nog. Tot slot is het verstandig om tijdens een verbouwing direct andere dingen in je woning te doen. Denk hierbij aan schilderwerkzaamheden of het beter isoleren van je woning. Zo hoef je hier op korte termijn ook niet meer naar om te kijken.