Verbouwen

Hou je van klussen? Kies voor een doe-het-zelf trap!

doe het zelf trap
Geschreven door Victor

Wist je dat je sommige trappen relatief eenvoudig zelf kunt monteren in huis? Bij een doe-het-zelf trap bestel je online een bouwpakket, waarna je de trap zelf in elkaar kunt zetten en op de juiste plek in huis kunt monteren. Een doe-het-zelf trap betreft vaak een zogenaamde molenaarstrap. Dit model trap staat bekend om zijn scherpe hellingshoek. Iets wat ertoe leidt, dat je de trap dicht op een hoogslaper of bijvoorbeeld de opgang van een vliering kunt zetten. Groot voordeel hiervan is het feit dat de doe-het-zelf trap ruimtebesparend werkt.

In dit artikel lees je meer over de voordelen en mogelijkheden van een doe-het-zelf trap. Heb jij al eens overwogen om je eigen trap te plaatsen?

Mogelijkheden bij een doe-het-zelf trap

Zoals reeds beschreven werd, wordt een doe-het-zelf trap als een bouwpakket bij je thuis afgeleverd. Je kunt vervolgens direct aan de slag gaan, om de trap in elkaar te zetten en op de juiste plek te monteren. Het in elkaar zetten van een doe-het-zelf trap is relatief eenvoudig. Zeker, wanneer je klussen houdt! De doe-het-zelf trappen worden in verschillende uitvoeringen verkocht. Het is belangrijk dat de lengte en breedte van de trap aansluit bij het beoogde gebruik hiervan. De trap mag niet te breed zijn voor de opgang naar je zolderruimte. Ook heb je vaak keuze uit verschillende afwerkingen.

Doe-het-zelf trap biedt diverse voordelen

Niet alleen is het ontzettend leuk om zelf aan de slag te gaan met het bouwen van een trap, ook biedt dit voordelen. Belangrijke voordelen van een doe-het-zelf trap zijn onder meer:

– Je bent niet afhankelijk van een monteur of timmerman, dus je kunt de trap op ieder gewenst moment monteren.
– Een doe-het-zelf trap is over het algemeen een veel goedkopere oplossing, dan een trap die je als geheel bestelt.
– Bij een doe-het-zelf trap heb je zelf keuze uit vele verschillende modellen. Kies je voor een trap met balustrade en/of trapleuning? Je kan dit helemaal zelf samenstellen.

Doe-het-zelf trap bestellen

Overtuigd om te kiezen voor een doe-het-zelf trap? Houtcompleet is dé webshop op het gebied van houten trappen, balustrades en trapleuningen. Alles voor een bouwpakket trap kan je in deze webshop bestellen voor de laagste prijs!