Interieur

Tips bij het inrichten van een open kast

Geschreven door admin

Wanneer je een relatief kleine ruimte in huis in wilt richten, heb je verschillende mogelijkheden. Zo zou je voor het gebruik van een lichte kleur verf of behang op de muur kunnen kiezen, voor een aantal spiegels of voor een open kast. Lichte kleuren, spiegels en open kasten kunnen een ruimte groter laten lijken. Hoe richt je zo’n open kast echter in? Je wilt immers voorkomen, dat de open kast een hele rommelige uitstraling aan je ruimte geeft. In het bijzonder in een woon- of slaapkamer. Dit zijn immers de ruimtes waar je moet kunnen ontspannen. Een drukke, open kast past hier niet bij.

Naast de mogelijkheid om een ruimte groter te laten lijken met je inrichting, zou je ook voor een aanbouw aan je woning kunnen kiezen.

Maak gebruik van opbergdozen in je open kast

Een van de makkelijkste manieren om te voorkomen dat een open kast rommelig wordt, is het gebruik van opbergdozen. Er zijn verschillende woonwinkels, waar je deze opbergdozen kunt kopen. De opbergdozen bieden voldoende ruimte om al je prullaria in op te kunnen bergen. Zo ziet niemand dit meer! Let bij het aanschaffen van deze opbergdozen goed op de kleur hiervan. De kleur moet logischerwijs aansluiten bij de kleur en stijl van de open kast zelf.

Zet eyecatchers in je open kast

Naast het gebruik van opbergdozen om rommel uit het zicht te laten in een open kast, kun je ook voor het gebruik van eyecatchers kiezen. De eyecatchers kunnen een erfstuk zijn, maar ook een accessoire die je zelf hebt gekocht. Met een eyecatcher leid je de aandacht af bij de minder mooie elementen in de kast. Denk bij een eyecatcher aan een mooi beeldje, een fotolijstje met een dierbare foto, enzovoorts.

Tip: om de eyecatcher nog beter naar voren te laten komen, zou je een spotje in of boven de open kast kunnen monteren.