Verlichting

Een staande of toch een hangende lamp? Wij helpen je!

Geschreven door admin

Er zijn verschillende manieren om een ruimte in huis nog gezelliger in te richten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van leuke accessoires, een mooie kamerplant voor naast de bank, enzovoorts. Ook het gebruik van voldoende verlichting is essentieel bij het op een sfeervolle wijze inrichten van ruimtes! Bij de aanschaf van nieuwe verlichting voor je huis heb je onder meer keuze tussen een staande lamp en een hanglamp. Voor welk type lamp kies jij in je interieur? In dit artikel geven we verschillende tips, die het maken van een keuze makkelijker kunnen maken.

Plek waar je de lamp wilt gaan gebruiken

Een eerste belangrijk aspect bij het uitzoeken van een nieuwe lamp voor in je interieur, is de plek waar je de lamp wilt gaan gebruiken. Vaak is de ruimte tussen een bank en fauteuil een loze ruimte. Om deze ruimte op te vullen, kan het gebruik van een staande lamp het overwegen waard zijn. Een staande lamp vult de loze ruimte op en zorgt direct voor voldoende verlichting in de zithoek.

Mocht je een lamp zoeken voor in een hal of gang, dan kan een hanglamp juist erg mooi zijn. De hanglamp vormt vaak een heuse eyecatcher in de zo’n ruimte, die de aandacht weg leidt bij een rommelig schoenenrekje.

Verschillende soorten lampen

Ook een staande lamp kan een echte eyecatcher zijn. Kies bijvoorbeeld voor een hele chique lamp, met een industriële of juist sterk moderne look! Net als een hanglamp in de hal, kan ook een staande lamp de aandacht afleiden bij een rommelig hoekje of een hoekje die lastig in te richten blijkt te zijn. Kijk eens in woonwinkels, hoe zij staande lampen gebruiken om een ruimte gezelliger en sfeervoller te maken. Het kan je ideeën geven voor het gebruik van lampen in je eigen interieur.