Interieur

Dit zijn de kleuren van 2019!

Geschreven door admin

Nu het nieuwe jaar begonnen is, zoeken steeds meer huishoudens naar mogelijkheden om hun interieur te vernieuwen. Zo gaan ze met een frisse inrichting het nieuwe jaar in! Er zijn verschillende manieren om een interieur van een nieuwe impuls te voorzien. Schaf bijvoorbeeld een nieuwe bank aan om een versleten bank weg te kunnen gooien, investeer in een nieuw kleurtje voor op de muur, enzovoorts. Bij het uitzoeken van nieuwe elementen voor je interieur zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van deze meubels, het behang of de verf! Wat zijn de kleuren van 2019?

Donkergroen is een populaire kleur dit jaar

Een van de populaire kleuren van 2019 is donkergroen. Een mooie groene kleur op de muur sluit vaak goed aan bij zowel een landelijk, klassiek als modern interieur. Combineer het groen bijvoorbeeld met een kast van een lichte kleur hout. Het geeft je ruimte een heel bijzondere look! Ook met industriële meubels, zoals een stalen deur of een metalen kast, valt het groen goed te combineren. Zet wat lichtere kamerplanten tegen de muur aan, om een speels contrast te creëren.

Lichte kleuren in verschillende tinten

Naast het gebruik van een donkergroene kleur op de muur, is ook het gebruik van verschillende lichtere kleuren populair in het nieuwe jaar. Denk aan een lichtgele kleur, een lichtoranje kleur, enzovoorts. Zeker wanneer je voor een wat opvallendere kleur kiest, is het belangrijk om rekening te houden met het contrast met bestaande meubels in je interieur. Wanneer het contrast tussen kleuren te groot wordt, kan dit een ruimte een rommelige uitstraling geven. Iets wat je logischerwijs wilt voorkomen!

Tip: kijk eens op sociale media! Hier vind je talloze foto’s van ingerichte ruimtes in woningen. Het kan je nieuwe ideeën geven voor de inrichting van je eigen woning. Let in het bijzonder op de gebruikte kleuren.