Bestrating

Tips voor het betegelen van je eigen tuin

Geschreven door admin

Het zelf betegelen van de tuin is een behoorlijke klus wat uiteraard afhankelijk is van de grootte van de tuin. Om het betegelen zo gemakkelijk mogelijk te laten gaan, geven we hieronder enkele tips voor het betegelen van je eigen tuin.

Bedenk vooraf goed wat je van plan bent

Het oude gezegde ‘bezint eer ge begint’ gaat zeker op voor klussers die met een bepaalde klus niet zo heel erg veel ervaring hebben. Vaak is het betegelen van de tuin niet iets wat je elk jaar doet, waardoor het dus goed is om goed te bedenken wat je eigenlijk precies wil. Wat wil je gaan betegelen en waarmee? Koop niet lukraak ergens een hoeveelheid tegels, maar probeer echt een plan van aanpak te maken voordat je met het aanschaffen van materialen begint.

Houd rekening met de weersomstandigheden

Een tuin kan nog zo mooi zijn; als ‘ie niet praktisch is, zal de tuin enkel ergernis opleveren. Houd er daarom rekening mee dat er gedurende het jaar tal van eisen aan de tegels gesteld worden. Gladde tegels kunnen bijvoorbeeld in de zomermaanden prachtig zijn en een mooie chique sfeer uitstralen. Wanneer het echter winter wordt en de tegels een beetje gaan opvriezen, kunnen ze spiegelglad worden. Houd hier rekening mee!

Ook is het zo dat een tuin bij hevige regenval ook nog enigszins begaanbaar moet blijven. Door bij de aanleg van de tuin al grondig over de waterafvoer na te denken, kan voorkomen worden dat de tuin met enige regelmaat blank staat. Probeer in te schatten welke weersinvloeden de tuin te verduren krijgt en bedenk bij elke keuze de consequenties in alle mogelijke weersomstandigheden.