Vloeren

Laminaat laten leggen of zelf doen?

Geschreven door admin

Het leggen van laminaat is iets waar veel mensen om een of andere reden tegen opzien. Dat is echter helemaal niet nodig. Je kunt uiteraard ervoor kiezen om het leggen van laminaat uit te besteden en het door een ervaren professional te laten doen, maar je kunt ook het heft in eigen hand nemen en zelf laminaat leggen. We zullen hieronder beide kanten kort toelichten.

Zelf laminaat leggen

Zelf laminaat leggen is een klus wat eigenlijk goed zelf te doen is. Het enige wat je moet hebben, is veel geduld en uiteraard de juiste gereedschappen. Zeker als je voor het eerst laminaat legt, is de kans groot dat het niet altijd helemaal goed gaat en dat je bepaalde stukken over moet doen. Als je dat nadeel echter tegenover het voordeel van het uitsparen van de kosten voor de professional zet, kom je vaak alsnog veel gunstiger uit. Mocht je de gereedschappen niet zelf hebben, dan kun je die uiteraard lenen of huren. Aanschaffen is natuurlijk ook een optie. De gereedschappen gaan vaak jaren mee waardoor je er nog tijden plezier van kunt hebben.

Laminaat laten leggen

De tweede optie is dus het leggen van het laminaat uit te besteden aan een derde partij. De kosten hiervoor zijn ook weer niet heel hoog; je betaalt doorgaans zo’n € 45,- per uur om het laminaat te laten leggen. Het spreekt voor zich dat de kosten van het laminaat en de andere benodigde materialen hier nog bovenop komt. Het lijkt een forse prijs te zijn, maar houd er ook rekening mee dat een professional met vaak jaren ervaring veel sneller laminaat kan leggen dan de gemiddelde thuisklusser met hooguit enkele vloeren ervaring kan doen. Mocht te twijfelen over de twee opties, dan is het wellicht de moeite waard om hier en daar een offerte op te vragen om zo een eerlijke vergelijking te kunnen maken.