Interieur

Sfeermakers in het interieur

Geschreven door admin

Open haarden van Graveka zijn echte sfeermakers in een interieur. Niet zo verwonderlijk dus dat steeds meer mensen vandaag de dag kiezen voor deze eyecatchers in hun huis. Open haarden zijn vandaag de dag te krijgen in allerlei verschillende stijlen, zodat er altijd wel een is die bij jou en je interieur passen. Open haarden staan supergezellig en machtig knus in je woonkamer, zeker als je met meerdere mensen bent. Zie je het al voor je, dat je lekker bij het knisperende haardvuur zit met vrienden of familie, terwijl de rook boven je huis uit kringelt? Open haarden zijn niet alleen gezellig, maar zorgen ook letterlijk voor warmte in huis!

Intense beleving

Het fijne van open haarden is dat je een optimale beleving hebt. Doordat er glas of ander materiaal tussen jou en het vuur zit, ben je helemaal in contact met je haard. Zo beleef je het stoken heel intens, in tegenstelling tot andere warmtebronnen. Daar komt nog bij dat je het vuur letterlijk ruikt. Al je zintuigen worden op scherp gezet als jij aan het stoken bent met je open haard!

Energierekening omlaag

Een van de meest populaire haard is de gassfeerhaard. Je energierekening zal zeker omlaag gaan, want je verwarmt de ruimte tenslotte veel minder met de centrale verwarming en veel meer met je open haard. Het is bovendien minder duur dan een gashaard of houtkachel. EN valt de stroom een keer onverhoopt uit, dan kun je altijd nog jezelf en de rest van het gezin verwarmen met de warmte van de open haard!

Voor een open haard heb je enkel hout nodig en dan kun je al beginnen met stoken. Zo’n mand met blokken hout staat ook nog eens heel sfeervol in je woonkamer. Het is een accessoire met twee gezichten: het staat niet alleen mooi, maar het is ook nog eens heel praktisch.