Verbouwen

Timmerman worden?

Met het verstrijken van de tijd komen er steeds meer beroepen bij. Maar bepaalde ambachten blijf je nodig hebben. Zo zal er altijd een beroep moeten kunnen worden gedaan op iemand die met hout om kan gaan.

Oftewel, je gaat een glansrijke carrière tegemoet wanneer je je laat (om)scholen tot timmerman of -vrouw! Oké, je wordt er geen miljardair mee, maar je hebt wel een stabiele basis met een bruto loon van zo’n €2150 per maand. En hoe meer ervaring je hebt, hoe meer je betaald wordt. Je zult er dus wel degelijk je handen voor uit je mouwen moeten steken! En naam voor jezelf maken is ook altijd aan te raden, omdat dan je klantenbestand aanzienlijk zal groeien. Zie jij het zitten om als timmerman (m/v) aan de slag te gaan? Lees dan snel verder!

Het vak timmerman (m/v)

Nou, je zult in ieder geval je weg moeten kennen met hamers, spijkers en houten planken, dat is natuurlijk duidelijk. Maar je taken als timmerman (m/v) zullen zeer gevarieerd zijn. Je gaat aan de slag met het aanleggen en verbeteren van onder andere dakconstructies, funderingen, vloeren, wanden, ramen en kozijnen. Bovendien zullen ook meubelmakerijen regelmatig een volleerd timmerman (m/v) in dienst willen nemen, op vaste of tijdelijke basis.

Allereerst zul je dus technisch inzicht en een passie voor je vak nodig hebben. En een opleiding moeten volgen!

Opleiding tot timmerman (m/v)

Denk niet dat je alleen maar met je neus in de boeken zit wanneer je ook echt voor dit vak gaat studeren. Integendeel; tijdens het volgen van diverse bouw opleidingen van niveau 2 of 3 ga je gelijk aan de slag bij een erkend leerbedrijf! Slechts één dag per week leer je de kneepjes van het vak op school, de rest van de dagen ga je aan de slag. Zo kom je erachter hoe je deuren en ramen afhangt, profielen en kozijnen stelt en dakwerk in elkaar zet.

School en werk combineren was nog nooit zo gemakkelijk. En zodra je flink wat ervaring kunt overleggen, wordt het wellicht al snel tijd om voor jezelf te beginnen!