Interieur

Ultimaker S5 voor het grote werk

De Ultimaker S5 is de 3D printer die je inzet om op een gemakkelijke manier het grote werk aan te pakken. De printer is weliswaar in een kleine ruimte te gebruiken door de compacte vorm, maar goed toe te passen voor groot werk. Daardoor kan je bijna op industiewaardige wijze zorgen voor producten van grote kwaliteit. Dit komt natuurlijk ook doordat er een groot aantal pluspunten komen kijken bij het gebruik van dit model. Het is voor iedereen die met de printers werkt goed om hier dan ook wat meer kennis over op te doen.

Gemaakt om voortdurend te werken
De Ultimaker S5 is gemaakt om onder hoge druk te presteren. Dat betekent bijvoorbeeld dat het model gemaakt is om voortdurend te zorgen dat je kan blijven printen. Er wordt ook wel gesteld dat dit model gemaakt is om een optimale uptime te garanderen. Wanneer je voortdurend wil kunnen printen, dan is dit dus een goede optie. Dit komt onder andere doordat er gebruikgemaakt wordt van een aantal belangrijke technieken die ervoor zorgen dat dit soort doelstellingen behaald kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop met het filament wordt omgegaan. Dit is een sterk punt.

Toepasbaar voor verschillende doeleinden
De Ultimaker S5 is te gebruiken voor verschillende doeleinden. Vaak wordt gesteld dat de printers vooral geschikt zijn om eindproducten mee te maken. Dit is dan ook een goede mogelijkheid. Het is echter bij lange na niet het enige wat mogelijk is. Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld ook goed om er prototypes mee te maken. Het is zo dat deze 3D printer als ideaal wordt gezien voor rapid prototyping. Dit betekent dat je snel tests kunt doen en voorbeelden kunt maken waarmee je vervolgens verder aan de slag kan als belangrijke basis.

De printer als hulpmiddel
De Ultimaker S5 kan nog veel meer zaken voor je verzorgen. Zo is het bijvoorbeeld ook goed om het te gebruiken als een basis voor grotere doelen. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van specifieke hulpstukken of gereedschappen. Juist voor dit soort werkzaamheden is deze printer heel goed te gebruiken. Het is aantrekkelijk voor grote industrieën om op deze wijze te werken. Als kleine ondernemer, kunstenaar of ontwerper kan je er echter ook heel veel mee door dit voordeel. Alle reden om je daar dus op te richten wanneer je net wat meer uit de mogelijkheden wil gaan halen.