Verbouwen

Je moet niet alles willen weten. Tenzij het om je eigen veiligheid gaat!

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten dreigingen dat je het liefste ogen in je achterhoofd zou willen hebben. Maar dat gaat uiteraard veel te ver.

Natuurlijk moet je je eigen veiligheid wel kunnen waarborgen. Maar dat moet niet ten koste gaan van je geestelijke gezondheid. Blijf reëel. Natuurlijk wil je liever voorkomen dan genezen maar het is lastig om overal van op de hoogte te zijn. Hoe graag je ook overal bovenop wilt kunnen zitten, je moet je bij sommige zaken gewoon neerleggen.

Is dat eigenlijk wel zo? Want er bestaat toch zoiets als beveiligingsapparatuur die je van de meest gangbare dreigingen op de hoogte stelt?

Inderdaad! Dat maakt zowel genezen als, in het gunstigste geval, voorkomen mogelijk. En met het oog op je verzekering is het maar beter om hieromtrent het onderste uit de kan te halen! je wilt immers wel kunnen bewijzen dat je alles aan je persoonlijke beveiliging hebt gedaan wanneer het noodlot heeft toegeslagen.

Systemen

Er bestaan vele verschillende manieren om jezelf te beveiligen, maar je zult ze waarschijnlijk niet allemaal nodig hebben. Het is dan ook belangrijk dat je in zee gaat met een leverancier die dat begrijpt en je in dat opzicht tegemoet wil komen. Misschien wil je alleen maar een rookmelder en een IP camera en geen intercomsysteem; dat heb je niet nodig wanneer je op een andere manier wel zicht hebt op wie er voor je deur staat.

De betere beveiligingsexperts kunnen voor jou dan ook een pakket op maat samenstellen. In plaats van een complete set met – voor jou – overbodige randapparatuur, profiteer je alleen maar van componenten waar jij persoonlijk ook echt wat aan hebt!

Installatie

Hoe ingewikkeld al die systemen ook lijken, het installeren en operationeel maken ervan is in de meeste gevallen een peulenschil. Vaak hoef je ze alleen maar vast te zetten, te activeren en… klaar! Plug and play noemen we dat. Dit neemt niet weg dat deze klus overlaten aan een expert ook een optie is, wanneer je zelf niet zo technisch bent.

Soms moet dat zelfs; bepaalde camera’s en alarmen mogen alleen door gecertificeerde experts worden aangebracht. Die kun je wel op weg helpen door de bekabeling alvast te regelen. Scheelt weer een paar centen!