Kantoor

Thuiswerken: tips om gezond te blijven

thuiswerken
Geschreven door admin

In het huidige klimaat werken velen van ons vanuit huis om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Hoewel dit zo zijn voordelen heeft (geen woon-werkverkeer, meer flexibele uren), kan het ook een uitdaging zijn om gezond te blijven als je niet in een kantooromgeving bent. Hier zijn enkele tips om u te helpen gezond te blijven tijdens het thuiswerken. 

Thuiswerken tijdens de pandemie 

Door de COVID-19-pandemie zijn veel mensen gedwongen om thuis te werken. Hoewel dit een geweldige manier kan zijn om gezond te blijven, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden. Hier zijn enkele tips om gezond te blijven tijdens het thuiswerken:

  1. Sta ongeveer elk uur op en beweeg wat rond. Te lang in één houding zitten kan leiden tot rug- en nekpijn.
  2. Zorg voor een ergonomische werkplek. Dat betekent een comfortabele stoel, een bureau op de juiste hoogte en goede verlichting.
  3. Neem regelmatig een pauze om je uit te rekken of rond te lopen. Dit helpt vermoeide ogen en vermoeidheid te voorkomen.
  4. Blijf gehydrateerd door de hele dag door veel water te drinken.
  5. Eet gezonde tussendoortjes en maaltijden om je lichaam en geest van brandstof te voorzien. 

De voordelen van thuiswerken 

Thuiswerken heeft zo zijn voordelen: je kunt je eigen uren indelen, dragen wat je wilt en zoveel pauzes nemen als je nodig hebt. Maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden om gezond te blijven tijdens het thuiswerken. Hier zijn een paar tips om gezond te blijven tijdens het thuiswerken:

  1. Sta ongeveer elk uur op en beweeg wat rond. Te lang in dezelfde houding zitten is slecht voor je houding en kan op den duur gezondheidsproblemen veroorzaken.
  2. Neem regelmatig een pauze, ook al is het maar voor een paar minuten. Sta op en loop wat rond, of ga naar buiten voor een frisse neus.
  3. Zorg ervoor dat uw werkruimte ergonomisch en comfortabel is. Een oncomfortabele werkruimte kan leiden tot rugpijn en andere gezondheidsproblemen.

Koop lokaal kantoorartikelen

Op zoek naar kantoorartikelen in Amsterdam? Zoek niet verder dan uw lokale winkels! Een grote leverancier van kantoorartikelen Amsterdam is MijnWolfslag. MijnWolfslag is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in kantoorartikelen. Het bedrijf werd in 1892 in Amsterdam opgericht en levert al meer dan 120 jaar kantoorartikelen aan bedrijven. MijnWolfslag biedt een breed scala aan producten, van papier en inkt tot meubels en technologie. De filosofie van het bedrijf is eenvoudig: haar klanten de best mogelijke service en producten van de hoogste kwaliteit bieden. MijnWolfslag heeft een team van toegewijde experts die altijd beschikbaar zijn om u te helpen het juiste product voor uw behoeften te vinden. Of je nu op zoek bent naar kantoorbenodigdheden voor je thuiskantoor of benodigdheden voor je bedrijf, MijnWolfslag is de perfecte plek om te winkelen. Met een enorm assortiment producten tegen concurrerende prijzen, is er geen reden om ze niet eens te proberen!