Overweeg je een aanbouw aan je huidige woning? Het helpt je meer ruimte te creëren, waardoor een verhuizing naar een nieuw huis mogelijk kan worden uitgesteld. Daarbij neemt de waarde van je woning toe met een aanbouw. Het dak van een aanbouw leent zich uitstekend voor het gebruik van zonnepanelen. Groot voordeel van een plat dak is het gegeven, dat je de zonnepanelen in de optimale hellingshoek kunt laten monteren. Zo is de opbrengst maximaal! Wie na een aanbouw geen budget meer heeft voor het laten plaatsen van zonnepanelen, doet er goed aan het huren hiervan te overwegen. Niet alleen op een aanbouw is dit interessant; ook zonnepanelen op een dakkapel huren kan een optie zijn bij een aanpassing aan je huidige woning.
Huren van zonnepanelen biedt verschillende voordelen
Er zijn verschillende redenen om het huren van zonnepanelen te overwegen. Zoals reeds genoemd, heb je geen groot budget nodig om de zonnepanelen op het dak of de dakkapel van je woning te kunnen laten leggen. Daar komt bij dat je vanaf dag één start met besparen! De opbrengst van de zonnepanelen op een dakkapel of aanbouw zijn volledig voor jou. Verschillende partijen bieden een contract aan, waarbij je gedurende vijftien jaar van hetzelfde, voordelige tarief profiteert voor de huur van de zonnepanelen. Op het moment dat je contract afloopt heb je de mogelijkheid de zonnepanelen tegen een gunstig aanbod over te kopen van de aanbieder.
Zonnepanelen combineren met een warmtepomp
Wie in de huidige tijd aan een verbouwing van diens woning begint, zal al snel overwegen de verbouwing te combineren met de montage van een elektrische warmtepomp. Nieuwbouwwoningen zijn standaard niet meer aangesloten op het gasnet in Nederland. De warmtepomp zorgt voor een efficiënte verwarming van de woning. Dat geldt zeker in combinatie met gehuurde zonnepanelen, welke zonder vergunning op een dakkapel of aanbouw. In de toekomst zullen alle woningen van zo’n warmtepomp voorzien moeten worden, daar de verkoop van cv-ketels op gas over een aantal jaar niet meer is toegestaan.
Warmtepomp combineren met vloerverwarming
Het is gebruikelijk om een warmtepomp in huis te combineren met vloerverwarming. De vloerverwarming zorgt voor een efficiënte verwarming van de kamers in huis. Het kost de vloerverwarming minder energie dan de klassieke radiatoren. Daar komt bij dat de radiatoren bepaald geen sieraad zijn in het interieur. Des te meer reden om naar alternatieven, zoals vloerverwarming, te kijken! Niet onbelangrijk: vloerverwarming vergroot het comfort in huis.