Uitbreidingen

Thuis werken in je eigen aangebouwde kantoor

Geschreven door admin

Thuis werken heeft zo zijn voordelen. Het wordt niet voor niets door de overheid flink gestimuleerd. Wanneer iedereen twee dagen in de week thuis zou werken, zouden er nauwelijks nog files zijn. Tenzij iedereen uiteraard op dezelfde dagen thuis gaat werken.

Maar u moet natuurlijk wel efficiënt kunnen werken wanneer u thuis bent. Dat lukt niet iedereen altijd even goed. Op kantoor zit je toch meer in een werkomgeving dan thuis vaak het geval is. Maar wat kunt u doen om thuis toch efficiënt te kunnen werken?

Richt een eigen kamer in

De allerbeste tip is om een eigen ruimte in te richten die geheel gebruikt wordt om te werken. Vaak zien we dat mensen thuis aan de keukentafel gaan werken, of zelfs op een pc in de slaapkamer verslagen aan het uitwerken zijn. De neiging is heel groot om tussendoor eigen dingen te doen, die niet voor de werkgever ten dienste zijn.

Wanneer u een eigen ruimte inricht en daar enkel werk gerelateerde zaken doet, komt u veel meer in de werksfeer wanneer u zich in die ruimte bevindt. Het laten plaatsen van een uitbouw kan hierbij een goede eerste stap zijn wanneer u op dit moment te weinig ruimte hebt.

Zorg voor een prettige werkomgeving

Wanneer u een uitbouw laat plaatsen, is het belangrijk dat die ruimte ideaal is om in te werken. Zorg voor veel natuurlijk licht, dat verbetert de concentratie en voorkomt slaperigheid. Zorg ook dat er wel wat uitzicht is (dan is het niet zo snel saai), maar voorkom dat het uitzicht dermate interessant is dat u snel wordt afgeleid. Mocht u sowieso al snel last hebben van afleiding, dan kunt u de ramen eventueel beplakken zodat het zicht naar buiten belemmerd wordt.