Interieur

Steenstrips ter decoratie

De muur is een van de meest ondergewaardeerde elementen waar op gelet moet worden tijdens een inrichting. De sfeer en de uitstraling van het interieur wordt voor een groot gedeelte bepaald door de muurwanden. Daarom wil je natuurlijk niet een gewoon behangetje op de muur in je woonkamer, of een simpele witgeverfd vlak. De muur moet uitstraling en karakter hebben, wil het een beetje gezellig en sfeervol worden in huis. Met een bedekking met steenstrips kan je dat voor elkaar krijgen. Die zijn bij speciale steenstripwinkels zoals Trendia te verkrijgen in allerlei spannende en mooi afgewerkte steensoorten.

 

Koop strips van natuursteen bij een steenstripwinkel
Het gebruik van strips van natuursteen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. De traditie is over komen waaien uit Amerika, waar men al jaren steen gebruikt in en om het huis. De rustieke en kalme sfeer die gestapeld steen geeft, is nu ook makkelijk in jouw huis te realiseren met de steenstrips van natuursteen, keramiek of kunststeen die je in iedere steenstripwinkel kunt kopen. Daarmee geef je je huis in een keer een zeer authentiek en rustgevend karakter. De steenstrips zijn overigens niet alleen voor de sier: ze hebben een isolerende werking, die dus ook de portemonnee wat spaart.

 

Met natuurstenen strips versier je iedere ruimte
Er zijn veel verschillende soorten steenstrips in de omloop, van verschillende diktes en vormen. De vele kleurcombinaties en manieren waarop de stenen gestapeld worden in de panelen, geven iedereen genoeg keuze om de inrichting van het interieur helemaal af te maken. Overigens kunnen de panelen ook prima buiten gebruikt worden, want steen kan wel tegen een stootje. Vooral in een zithoek of bij een open haard komen de stenen panelen goed tot hun recht. Zowel voor een rustieke uitstraling als een meer moderne look kun je wanden vinden bij een steenstripwinkel of op het internet.

 

Verschillende soorten steen, keramiek en kunststeen
Een traditionele steenstrip wordt vervaardigd van natuursteen, waarbij kwarts een favoriet is vanwege de vele kleurschakeringen. Met speciale technologie worden heden ten dage echter ook kunststof platen gemaakt, die qua effect niet aan het echte natuursteen onderdoen. Ook keramieken panelen zijn bijna niet van echt steen te onderscheiden. Deze materialen zijn misschien niet zo uniek als een natuurstenen strip is: daarbij weet je zeker dat jouw muur anders is dan alle andere muren. Maar ze hebben als voordeel dat ze iets goedkoper zijn, en maken kleurcombinaties en patronen mogelijk die niet in de natuur voorkomen.

 

Gemakkelijk te installeren stenen panelen
Wil je je muur decoreren met een steenstrip, en de binnen- of buitenkant van je woning een prachtige, authentieke stenen bedekking geven? Als je een keramieken, kunststoffen of natuurstenen panelen en hoekstukken aanschaft bij een steenstripwinkel als Trendia, kun je die gemakkelijk gebruiken in iedere hoek of ruimte van je woning. Installeren is vrij gemakkelijk en dankzij de handige indeling zie je vrijwel geen overgangen tussen de panelen. Een klein gedeelte van de muur decoreren, een zitruimte afbakenen of een hele muur bedekken: het is allemaal mogelijk.