Keuken

Sfeervol koken en tafelen in een landelijke keuken

Landelijke keuken
Geschreven door admin

Een landelijk interieur straalt warmte uit. Dat past vooral goed bij een keuken, omdat dit het hart van je thuis is. Dit is de plek waar je ’s avonds met je gezin de dag doorneemt, waar je geniet van kokkerellen onder het genot van een glaasje wijn en waar je met je beste vrienden kunt ontspannen. Een landelijke keuken betekent lekker wonen. De gezelligheid van een landelijke inrichting zit hem in verschillende kenmerken van de stijl. Benieuwd wat een keuken landelijk maakt?

Natuurlijke materialen

In een landelijk interieur is hout een onmisbaar element. Het kan op allerlei manieren worden toegepast: als vloer, voor keukenkastjes, als meubels of zelfs als wand. Zowel onbewerkt als geverfd past hout perfect in de stijl. Ook steen is een natuurlijk materiaal wat goed aansluit in de keuken. Een ruig stenen aanrechtblad bijvoorbeeld, of een stoere vloer. Wat dacht je van terracotta of een schaakbord patroon als stenen vloer Voor accenten in de keuken zijn staal en glas een goede optie.

Uitnodigend meubilair

Landelijke staat synoniem voor uitnodigend. Het meubilair in je keuken staat er niet voor de sier. Door te kiezen voor robuuste meubelen voelt iedereen die je keuken binnen stapt zich meteen welkom. Een grote stoel waar je lekker in neer kunt ploffen, een grote tafel met genoeg plek voor iedereen, dat werk.

Accenten die het helemaal af maken

Typerend aan een landelijke keuken zijn de woondecoraties en andere accenten die de ruimte van licht industrieel naar zeer sfeervol omtoveren. Ook als het om accessoires gaat, zit je goed als je voor natuurlijk kiest. Een grote vaas vol wilde bloemen op tafel bijvoorbeeld, of een mooie houten snijplank die een echte eye catcher is. Planten in alle soorten en maten passen ook goed, bijvoorbeeld een reeks kruidenplantjes in je vensterbank. Decoratieve objecten van hout doen het heel goed in de landelijke stijl. Houten kandelaars, grote letters van hout, wat je maar kunt verzinnen. Textiel is een goede manier om nog meer warmte aan de ruimte te geven. Gordijnen en een tafelkleed kunnen echt de toon zetten in de keuken. Of wat dacht je van een schapenvacht over de stoelen aan de eettafel?