Uitbreidingen

Meer leefruimte creëren met een serre

Geschreven door admin

Bent u op zoek naar een manier waarop u uw leefruimte kunt vergroten, of is gezinsuitbreiding vanwege ruimtegebrek niet mogelijk? Dan is een serre of een uitbouw misschien wel dé ideale mogelijkheid om meer leefruimte te creëren!

Wat is een serre

U vraagt zich misschien af wat een serre is? Een serre is bouwkundig gezien een uitbreiding van een woning op de begane grond. Deze uitbreiding bestaat voor het grootste deel uit glas. De meerwaarde van een serre is dat u dicht in uw tuin staat, maar toch vertoefd in een warm vertrek. Door de straling van de zon warmt de ruimte op en stijgt de temperatuur naar een aangename hoogte! Zo kunt u met regen toch nog van uw tuin genieten.

Verschillen tussen een uitbouw en een serre

Een serre en een uitbouw zijn niet hetzelfde, maar wat zijn de verschillen tussen serre en een uitbouw dan precies? Het grootste verschil is zoals gezegd het glaswerk. Hiernaast is een uitbouw meer onderdeel van een woning dan een serre. Een serre is vaak een aparte ruimte onderverdeeld in een woning. Wilt u optimaal genieten van de zon? Kies dan voor een serre.

Voordelen van een serre

Een serre kent veel voordelen, namelijk:
1. Het vergroot uw leefomgeving
2. Veel lichtinval in uw woning, door aanwezigheid van glas.
3. Vaak geen vergunning nodig
4. Opbouw van een serre is vaak eenvoudig

Soorten serres

Er zijn verschillende soorten serres verkrijgbaar. Deze zijn te vinden in allerlei soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld serres met zonwering, maar ook houten serres. Ook kunt u een serre met zonwering laten plaatsen. Mocht u het erg luxe willen hebben, dan kunt u ook nog kiezen voor een serre met hypermoderne jacuzzi, om optimaal te kunnen genieten van de zon!

Kosten van een serre

Een serre is makkelijk te plaatsen, maar is toch een behoorlijke investering. Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van het soort materiaal wat u gebruikt. Wanneer u gaat denken aan een basic tuinserre, dan kunt u denken aan prijzen vanaf 750 euro per vierkante meter. Wanneer u kiest voor een luxe woonserre, dan kunt u denken aan prijzen vanaf 1700 euro per vierkante meter.