Uitbreidingen

Serre

Serre
Geschreven door admin

De serre, een speciaal plaatsje in huis. ’s Ochtend onder een lekker najaar zonnetje genieten van een ontbijtje terwijl je de blaadjes van de bomen ziet dwarrelen. Steeds meer mensen bouwen een serre aan hun woning. Een slim idee als je bedenkt dat met een relatief simpele verbouwing er ineens heel veel extra keuken- of woonruimte bij komt. En dit, zonder er al teveel van je tuin of terras voor op te hoeven geven. Want waar je vroeger buiten op het terras zat, zit je nu fijn binnen. Dat wil zeggen, tot je de (schuif)deur en het dak opent en dan weer net zo lekker ‘buiten’ zit als vroeger.

Verschillende soorten Serre

Afhankelijk van je smaak en het beschikbare budget, is er voor het raamwerk grofweg keuze uit aluminium, kunststof of houten profielen. Elk materiaal heeft zo z’n voor- en nadelen. Wat de beglazing van daken en ramen betreft, is er grofweg keuze tussen panelen van kunststof of glas. Qua vorm, stijl, materiaal, kleur en afmeting is vrijwel alles mogelijk. Modulair opgebouwde ‘kant-en-klaar’-serres zijn doorgaans goedkoper, dan de op maat gebouwde serres, waarbij meer ruimte is voor persoonlijke eisen en wensen.

Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG)

Veel serrebouwers zijn aangesloten bij de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG). Dit is de branche- organisatie van de fabrikanten van ramen, deuren en gevelelementen in aluminium en staal. Met circa 130 leden vertegenwoordigt de VMRG circa 90% van de totale ramen- en gevelmarkt. De vereniging geeft sinds de jaren ’60 kwaliteitseisen uit voor stalen en aluminium ramen, deuren, gevels en serres. Bedrijven die aantoonbaar aan die eisen voldoen, krijgen de VMRG-KEUR en verlenen op basis van de VMRG-eisen garantie aan de consument op de door hen verrichte leveringen en (montage)werkzaamheden.

Bouwvergunning Serre

In de meeste gevallen heb je een bouwvergunning nodig voor het plaatsen van een Serre. Deze informatie kan je vinden bij http://wonentrends.nl/