Badkamer en toilet

Badkamer design

Badkamer design
Geschreven door admin

Bij het ontwerpen van badkamers komen we een aantal soorten ontwerpen tegen:

Traditioneel: Symmetrische vormen

Landelijk: Rust en Luxe, grove vormen

Shabby: Leidingen zichtbaar, alle vormen door elkaar

Chique: Klassieke vormen, veel chroom en edel metalen

Modern: Strakke afwerking en scherpe lijnen

Na een badkamer ontwerp gekozen te hebben kun je materialen en vormen gaan kiezen. Hieronder een aantal punten waar rekening mee gehouden moet worden. Deze komen van http://wonenwereld.nl/

Strakke lijnen

Lijnen hebben een belangrijke rol in het ontwerpen van badkamers. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dan de lijnen van aanrecht, spiegel, ramen enz. met elkaar overeenkomen. Meng geen ronde vormen met vierkante vormen bij het ontwerpen van badkamers. Een ronde vensterbank past bijv. bij een ovale spiegel of een ronde badkuip.

Gebruik van kleuren

Bij het ontwerpen van badkamers moet er goed met kleuren worden omgesprongen. Gebruik om te starten met niet meer dan 2 kleuren en probeer zo met je meubels en accessoires te combineren. Mocht het ontwerp van de badkamer “te kaal” zijn kun je met toevoegen van patronen een stuk warmer maken.

Verlichting

Verlichting speelt een zeer belangrijke rol bij het ontwerpen van badkamers. Een wit of crème kleurig plafond werkt het beste voor badkamers. In kleine badkamers kunt u het beste kleine verlichtingsarmaturen plaatsen op de hoogte van de wastafel. In grote badkamers kun je plafondverlichting toepassing met bijv. gerichte spots. Gekleurde lampen kunnen voor sfeer zorgen bij grote badkamers. Voor natuurlijk licht kan er mogelijk een dakraam worden geplaatst.

Kleine badkamers

Hoe kleiner de ruimte is, hoe spannender het is om deze in te delen dat zeggen de architecten. Kleine badkamers zijn juist leuk om in te delen hoe kleiner de ruimte is hoe leuker bepaalde dingen tot hun recht komen, dit is met grotere badkamers weleens anders. Ook een kleine badkamer kan een chic uitstraling hebben hier zijn niet veel m2 voor nodig wij kunnen al een leuke badkamer maken van 4 m2 met alle aanwezige sanitair. Er zijn vele trucjes om de badkamer groter te doen lijken door te werken met verschillende kleuren ,ook met licht kan men een hoop doen door bijvoorbeeld een melkglas te gebruiken in een inloop douche, de douche wand moet wel vrij van de wand staan hierdoor lijkt het of je meer ruimte hebt.

Een paar leuke tips van ons

  • Probeer in een kleine badkamer geen wandjes neer te zetten zodat de badkamer overzichtelijk blijft.
  • U kunt een grote spiegel gebruiken om de badkamer opties groter te laten lijken
  • Probeer u badkamer bij uw slaapkamer te betrekken dit geeft een hoop ruimte
  • Kies voor schuifdeuren in plaats van openslaande deuren.
  • Hou de douche cabine altijd open sluit hem niet af zodat dit een aparte ruimte wordt.