Interieur

Ruimtebesparende meubels

Geschreven door admin

Iedereen die in een minder groot appartement, een studio of kleinere loft woont, herkent het probleem wel: hoe kun je de weinige ruimte toch zo efficiënt mogelijk benutten? We geven enkele tips om met ruimtebesparende meubels aan de slag te gaan en alsnog een goed leefbare ruimte te creëren!

De kunst van het weglaten

Let bij de inrichting van een kleinere ruimte goed op dat werkelijk elke keuze die u maakt, invloed heeft op de perceptie van ruimtelijkheid in de kamer. Kiest u voor donkere muren? Dat laat de woning al kleiner lijken. Zo ook de hoeveelheid meubels in de kamer. Zorg ervoor dat u niet de kamer helemaal vol zet met van alles en nog wat. Dat laat de kamer al heel snel propvol lijken waardoor deze geen rust kan uitstralen.

Opvouwbare meubels

Ze zijn er echt: opvouwbare meubels! Ze zijn daarmee een ware uitvinding voor iedereen met minder ruimte in huis. U kent wellicht de banken die tot bed zijn getransformeerd of de klapstoelen van vroeger, maar ze zijn er nog steeds. Het zijn heel goede opties voor wanneer u minder ruimte hebt. Zo kunt u toch genoeg stoelen bewaren voor wanneer er een verjaardag is, zonder dat de hele woning vol staat met stoelen.

De kansen van een trap

De ruimte onder een trap wordt vaak ronduit verwaarloosd. U kunt deze ruimte efficiënt benutten door er een mooie kast onder te maken, door er planten onder te zetten of op een andere manier te kiezen voor een mooie, ruimtelijke uitstraling. De trap wordt daarmee niet langer een hinderlijk object in het midden van de woning, maar een bron van kansen om efficiënt met ruimte om te gaan.