Interieur

5 tips voor een slimme inrichting

Geschreven door admin

Wanneer u bezig bent met de inrichting van een ruimte, vraagt u zich wellicht af wat nu echt de manier is om te gaan voor een slimme inrichting. U wil immers een toch al niet al te grote ruimte niet nog kleiner laten lijken, maar het liefst de ruimte juist optisch vergroten.

We geven enkele tips om voor een slimme inrichting te kiezen.

Multifunctionele meubels bestaan niet voor niets

Er zijn meubels verkrijgbaar die meerdere mogelijkheden bieden. Zo kan een vensterbank wellicht wat verbreed worden en daardoor een goede zitmogelijkheid bieden. Een ladenkast onder een hoog bed kan zeer veel extra opbergruimte bieden. Een toch al schuine wand kan een goede plek zijn om een inbouwkast tegenaan te laten plaatsen. Zo kunt u de ruimte veel efficiënter benutten dan wanneer u overal aparte meubels voor aanschaft.

Functionele zaken worden decoratie

U kunt er voor kiezen om geen aparte decoratie voor de woning aan te schaffen, maar alles puur functioneel te houden. Zo kunt u bijvoorbeeld vrolijke bekers en glazen in de keuken op een mooie plek neerzetten. Dat brengt sfeer in de keuken en houdt de ruimte in de kastjes vrij voor andere objecten die minder fraai zijn.

Breng scheiding aan

Wanneer een ruimte klein is, kunt u er door middel van bijvoorbeeld boekenkasten of vloerkleden alsnog voor zorgen dat er als het ware aparte ruimten ontstaan. Zo lijkt de kamer groter doordat u niet in één oogopslag alles gezien hebt.

Spiegels

Spiegels maken de ruimte optisch groter en ruimtelijker. Ook al weet iedereen dat een spiegel maar een reflectie is, toch laat het onbewust ons brein denken dat de ruimte groter is dan ‘ie eigenlijk is.

Kies voor lichte kleuren

Tenslotte is het nog erg belangrijk om te kiezen voor lichte kleuren in plaats van donkere. Dat geeft eveneens een meer ruimtelijke uitstraling.