Uitbreidingen Verbouwen

Belangrijke aandachtspunten bij het aan- of uitbouwen van uw woning

Geschreven door admin

Het plaatsen van een aan- of uitbouw van een woning klinkt altijd al als de ideale manier om de leefruimte in de woning te vergroten. Maar toch zijn er een boel aandachtspunten waar u allemaal aan moet denken wanneer u overgaat tot het plaatsen van een aan- of uitbouw. We bespreken kort enkele aandachtspunten.

Wat voor skelet?

Allereerst kunt u al kiezen voor een houten skelet of voor gemetselde muren. Bij een houten uitvoering is een minder zware fundering nodig omdat het materiaal minder zwaar is. Een gemetselde aanbouw is daarentegen weer steviger en ziet er doorgaans mooier uit. Ook gaat een gemetselde aanbouw doorgaans langer mee.

Wat voor dak?

Ook kunt u kiezen voor een plat of schuin dak. Meestal wordt gekozen voor een plat dak, maar dat hoeft uiteraard niet per se zo te zien. Mocht u een schuin dak mooier vinden, dan kan dat natuurlijk ook geregeld worden.

Aanvullend kunt u er ook over nadenken welke vorm van dakbedekking u wenst. Tegenwoordig zijn er tal van soorten dakbedekking verkrijgbaar, zowel voor schuine als voor platte daken.

Hoeveel isoleren?

Het is verstandig om de aan- of uitbouw goed te isoleren. Zo verhoogt u het woonklimaat en kunt u bovendien gemakkelijk energie besparen. Het is echter wel de vraag hoeveel u precies wil isoleren. Het Bouwbesluit geeft een minimumdrempel om te isoleren, maar u kunt uiteraard kiezen voor een veel betere isolatie. Dat is net welke voorkeuren u hebt. Dit hangt ook af van de manier van verwarmen in de aanbouw. Zorg er in ieder geval voor dat de aanbouw niet te koud wordt; het is erg vervelend als u voor u buiten staat het in de winter in de aanbouw al flink koud hebt.