Uitbreidingen

De ruimte in je huis uitbreiden met een aanbouw, bekijk deze mogelijkheden!

Geschreven door admin

Wil je graag meer ruimte in je huis maar weet je niet waar je die vandaan zou moeten halen? In sommige gevallen kan het herinrichten van je huis de nodige ruimte op leveren maar helaas is die niet altijd het geval. In zulke gevallen kan een aanbouw uitkomst bieden. Met een aanbouw zorg je voor een naadloze “nieuw” stuk huis dat je net die vierkante meters ruimte kan verschaffen die je graag zou willen hebben. Hoe dat er uit ziet? Wij laten het je zien!

Serre

De serre is de aanbouw (ook wel uitbouw genoemd) die bekend staat als de wintertuin. Veel serres bestaan voornamelijk uit glazen wanden waardoor er veel lichtinval ontstaat. Op die manier wordt je gehele huis beter verlicht, stijgt in veel gevallen de temperatuur omdat het zonlicht de ruimte opwarmt en heb je een aantal extra meters ruimte in huis. De serre wordt vaak gebruikt om aangenaam te kunnen zitten of werken en wordt vaak voorzien van meubilair. Zorg er dus voor dat je de benodigde ruimte daarvoor goed inschat, zo voorkom je dat je vervolgens opnieuw met ruimtegebrek komt te zitten.

De “standaard” aanbouw

Met de standaard aanbouw bedoelen we in dit geval een aanbouw waarvan de ruimte geen specifieke functie heeft. De grootte van deze aanbouw bepaal je zelf, uiteraard naar de mogelijkheden die er zijn. Het voordeel van zo’n uitbouw is dat je huis net wat extra meters heeft. Door het meubilair te verplaatsen over de nieuw ontstane oppervlakte neemt de ruimte binnenhuis nog meer toe en kun je optimaal genieten van je aanbouw.

Bijkeuken

Een andere vorm van aanbouw die zeer geliefd is, is de aanbouw in de vorm van een bijkeuken. Een bijkeuken wordt vaak gebruikt als extra opslagruimte. Bijvoorbeeld voor voorraad, de wasmachine en de droger of als hok voor de sporttassen en schoenenverzameling van je gezin. Door alle losliggende spullen uit je hele huis voortaan op te slaan in de bijkeuken zal je zien dat er een enorme hoeveelheid ruimte ontstaat in je huis. Daarnaast is het grote voordeel van een bijkeuken dat de rest van je huis enorm opgeruimd zal ogen.

Uiteraard is een aanbouw voor nog veel meer redenen te gebruiken. We raden je dan ook aan om met jouw specifieke wensen een aannemer te benaderen. De aannemer kan dan samen met jou kijken naar de wensen en de mogelijkheden die het beste aansluiten op jouw wensen en behoeften! Check uiteraard wel even of je een vergunning nodig hebt voor je aanbouw, zo kom je niet voor verrassingen te staan!