Groen wonen

Wat moet je regelen bij een verhuizing

Geschreven door admin

Wanneer je een nieuwe woning gaat betrekken, dien je enkele voorbereidingen te doen. Behalve het inrichten van je nieuwe woning, moet je namelijk ook enkele administratieve dingen in orde maken. Om perfect voorbereid te zijn voordat je in je nieuwe paleis intrekt, geven we je enkele tips!

 

Energie

Het is het verstandigste om als eerst een energieleverancier te regelen, dit heb je namelijk tijdens het klussen al nodig. Wanneer je bijvoorbeeld ook vroeg in de ochtend of ’s avonds laat wilt klussen, wil je stroom hebben voor verlichting. Daarnaast komt warm water ook vaak genoeg van pas. Een contract bij een energieleverancier duurt gemiddeld 2 tot 3 jaar, dit is dus de moeite waard om goed uit te zoeken. Via diverse vergelijkingssites kan je berekenen wie de goedkoopste energieleverancier is. Door enkele gegevens in te vullen zoals woonoppervlakte en samenstelling van jouw huishouden, komt de beste aanbieding uit de tool rollen.

 

Alles in 1

We kunnen niet zonder TV en internet en dus dien je dit ook tijdig te regelen. Wanneer je een pakket bij een provider aanvraagt, duurt het gemiddeld 4 tot 5 weken voordat het pakket kan worden geleverd, vergeet dus niet om dit op tijd aan te vragen. Ook hier kan je gebruik maken van een website die de verschillende aanbiedingen op een rijtje zet, zo kan je bijvoorbeeld zijn welke providers glasvezel kunnen leveren op jouw nieuwe adres.

 

Verzekering

Ook de nodige verzekeringen dienen zo snel mogelijk te worden geregeld. Denk bijvoorbeeld aan een woonverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer je dan tijdens het klussen iets kapot maakt, wat niet ondenkbaar is, kan je terugvallen op de verzekering. Een inboedelverzekering is relatief goedkoop, waardoor het aan te raden is dit zo snel mogelijk te regelen. Een woonverzekering kan je zoveel uitbreiden als je zelf wilt, zo kan je je woning bijvoorbeeld ook verzekeren tegen brandschade.