Interieur

Ruimte besparen met stapelbedden en halfhoogslapers voor kinderen

Geschreven door admin

Wanneer u uw woning uit wilt breiden met een nieuwe kinderkamer zult u ook een nieuw bed voor uw kind willen aanschaffen. Het is van het formaat kinderkamer afhankelijk welk type bed het meest geschikt is. Ook de leeftijd van uw kind kan hier een rol in spelen. Een tiener zal bijvoorbeeld liever voor een tweepersoonsbed kiezen dan een stapelbed, terwijl het voor jongere kinderen juist ontzettend stoer is om een stapelbed te hebben. Reden genoeg om voor de aanschaf van een kinderbed goed te kijken welke mogelijkheden u heeft. In dit artikel zetten we twee opties voor u op een rijtje.

Stapelbed in een kinderkamer gebruiken

Een van de mogelijkheden die u heeft is een stapelbed. Zoals reeds beschreven is een stapelbed voornamelijk interessant voor jongere kinderen die het stoer vinden om een dergelijk bed in hun kamer te hebben. Een stapelbed kan daarbij verschillende voordelen hebben voor u als ouder! Met een stapelbed bespaart u veel ruimte, omdat er op hetzelfde oppervlak twee kinderen kunnen slapen. Het is bovendien supergezellig om de kamer met broer of zus te delen! Ook zou het onderste bed als bank gebruikt kunnen worden door uw kind. Bij het bovenste bed zit doorgaans een praktische uitvalbeveiliging om de kans op ongelukken te minimaliseren.

Gebruik van een halfhoogslaper in de kinderkamer

Naast de mogelijkheid om een stapelbed in de kinderkamer te gebruiken zou u ook kunnen kiezen voor het gebruik van een halfhoogslaper. Net als met een stapelbed is het ook met een halfhoogslaper mogelijk om ruimte te besparen. De ruimte onder de halfhoogslaper kan bijvoorbeeld gebruikt worden om kinderspeelgoed op te bergen, kasten voor kleding te plaatsen, enzovoorts. Tegenwoordig zijn er zelfs coole halfhoogslapers met glijbaan, met speeltentje of met geïntegreerde meubels! Ook bij een halfhoogslaper wordt het bovenste bed doorgaans uitgevoerd met een uitvalbeveiliging. Aan de zijkant van het bed zit een handig trapje waarmee uw kind op het bed kan klimmen. Dit is voor veel kinderen een hele uitdaging, die zeker in de eerste jaren erg leuk kan zijn!