Ramen en deuren

Rolluiken kopen voor de zomer van 2018

Geschreven door admin

Heeft u in de zomer altijd last van vroeg wakken worden, of van hitte in uw huis? Een rolluik kan u van veel voordelen voorzien. Een rolluik is niet alleen tegen de zon, maar kan ook voor voordelen zorgen in andere gevallen, zelfs in de winter.

De voordelen in de zomer

De bekendste functie van een rolluik s dat het u langer laat slapen, u wordt na het aanschaffen van een rolluik niet meer wakker gemaakt door de felle zon. Niet iedereen vindt dit vervelend. De meeste mensen die er vroeg uit moeten, zouden het liefst niet eerder wakker worden dan dat de wekker gaat. Als u eerder wakker wordt dat dat u normaal wakker wordt kan dit uw humeur aantasten. Mensen die goed slapen werken over het algemeen ook productiever dan mensen die slecht slapen. De rolluiken houden de warmte ook deels buiten.

Het zonlicht weerkaatst tegen het rolluik, door de weerkaatsing gaat er ook veel warmte weg, daarom zijn de meeste rolluiken wit, of tenminste een lichte kleur. De rolluiken worden altijd gelakt met weerkaatsende lak, zodat de zon er maximaal op weerkaatst. Denkt u maar aan een witte auto, in een witte auto is een na een uur een stuk aangenamer dan in een auto met een donkere lak. Natuurlijk weerkaatst u raam ook licht van de zon, maar daar komt het licht ook doorheen. Een rolluik houdt al het licht tegen. Er zijn ook rolluiken waar nog en sprankeltje licht doorheen komt. Het is dan niet zo vel als normaal. U zal er zeker niet van wakker worden. Het licht blijft minimaal. Een rolluik zorgt er dus ook voor dat u niet begluurd kan worden door de mensen op straat. Tegenwoordig is privé belangrijk voor mensen, zeker in hun eigen huis. De rolluiken versperren het zicht voor de mensen buiten. Er zijn ook rolluiken die zo zijn ontworpen dat er van de ene kant wel iets gezien kan worden en via de andere kant helemaal niks. Dit is handig voor mensen die graag weten wat er buiten de deur gebeurt, maar zelf niet gezien hoeven te worden.

Elektrische of normale rolluiken?

De elektrische rolluiken zijn de laatste jaren erg populair. Ze zijn dan over het algemeen misschien wel wat duurder, maar u krijgt er dan wel een buitengewone luxe bij. De niet-elektrische rolluiken moeten met de hand bediend worden. Als u een elektrische koopt kan u hem besturen met een afstandsbediening. Met een druk op de knop gaat deze naar boven of naar beneden. Dit is handig voor mensen die niet goed meer kunnen lopen of gewoon voor mensen die houden van luxe.

Rolluiken kopen

De rolluik prijzen veranderen nooit erg veel en snel. U kan op een site die rolluiken verkopen een offerte aanvraag doen. U krijgt na een tijdje een paar reacties op deze offerteaanvraag. In deze offerteaanvraag moet u noemen welke rolluiken u wilt en wat de afmetingen zijn die ze moeten hebben. Als u op een offerte heeft gereageerd komt er iemand de rolluiken bij u plaatsen.