Vloeren

Pvc vloer laten leggen? De voor- en nadelen op een rijtje

Geschreven door admin

Tegenwoordig lijken PVC vloeren steeds meer in de mode te komen. Dat is eigenlijk ook wel begrijpelijk, nu het hebben van een PVC vloer zo zijn voordelen heeft. We moeten echter niet te optimistisch worden, want ook PVC vloeren hebben – net als eigenlijk elke vorm van vloerbedekking – zo hun nadelen. We sommen kort de meest prominente voor- en nadelen voor je op.

De voordelen van PVC vloeren

Het grootste voordeel van PVC vloeren is dat ze heel gemakkelijk te leggen zijn. Je hoeft niets in elkaar te schuiven of op maat te zagen. Bovendien hebben PVC vloeren geen last van warmte en koude, waardoor ze niet zullen kromtrekken.

Ook geven PVC vloeren het beste rendement als er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming. Tenslotte zijn PVC vloeren heel gemakkelijk schoon te maken en in tal van uitvoeringen verkrijgbaar.

De nadelen van PVC vloeren

Zoals elke vloerbedekking, heeft ook PVC zijn nadelen. Het grootste nadeel is wellicht dat sommige PVC vloeren erg kwetsbaar zijn en vatbaar voor krassen, putten en deuken. Het is daarom van belang om voor een goede kwaliteit PVC te gaan als je kiest voor PVC vloeren. Je kunt beter iets meer uitgeven aan de vloer, dan na enkele jaren al met een lelijke vloer opgezadeld zitten.

Een ander nadeel is dat de PVC vloeren een zeer stabiele ondergrond nodig hebben omdat ze zelf vrij elastisch zijn en dus meegaan met de oneffenheden in de vloer. Je voelt dus eigenlijk alles. Het is daarom zaak om PVC vloeren van een goede ondergrond te voorzien om te voorkomen dat je elke buts en elke bult gaat voelen. Een te zachte ondergrond is hierbij ook weer niet gewenst doordat je dan een soort verende vloer krijgt, wat in de praktijk minder prettig werkt dan het nu misschien klinkt.