Tuin

Ideeën voor het bouwen van je eigen bar in de tuin

Geschreven door admin

Een eigen bar in de tuin; wie wil dat nu niet? Het hoeft bovendien helemaal niet veel te kosten om je eigen bar te maken. Om die reden geven we in dit artikel enkele tips over hoe je zelf het beste een mooie, leuke bar kunt optuigen.

Wat is je doel?

Allereerst is het – zoals bij eigenlijk elke klus – zaak om te bedenken wat precies het doel is van het bouwen van een bar. Wat wil je bereiken met de bar? Wil je gedurende het hele jaar lekker een pintje kunnen drinken onder een lekker warme straalkachel? Of wil je in de zomer op de heetste dagen van het jaar jezelf kunnen laven aan een lekker drankje? En wil je dan in je eentje of met je partner drinken, of wellicht met een hele club vrienden? Het is goed om al in een vroeg stadium je wensen en eisen op een rijtje te zetten, zodat je voorkomt dat je al plannen ontwikkelt die helemaal niet aan blijken te sluiten bij je wensen.

Wat vind je mooi?

Vervolgens is het belangrijk om uit te vinden wat je precies mooi en leuk vindt. Dat is lastig als je zelf weinig ervaring hebt met bars. Toch is het zaak om niet te snel te beginnen met het opstellen van een definitief ontwerp. Als je begint met pianospelen en weinig klassieke muziek hebt geluisterd, zul je ontdekken dat je na verloop van tijd heel andere muziek mooi kunt gaan vinden dan je in eerste instantie mooi vond. Zo is dat ook met interieurs en ontwerpen zo. Een bar die je nu goed aanspreekt, kan al snel gaan vervelen als je ziet wat voor ontwerpen er nog meer op de markt beschikbaar zijn.