Uitbreidingen Verbouwen

Parasol als alternatief voor een overkapping

Palestro parasol
Geschreven door admin

Een overkapping is ideaal, als je de verhalen mag geloven. Voor veel mensen is het ’s zomers een ramp om buiten te zitten. Een tuin op het zuiden zonder bomen er omheen is heerlijk, maar in de zomer kun je er bij wijze van spreken weg branden. De oplossing? Een overkapping. Maar vooral in wat kleinere tuinen is dat ook weer niet alles. Niet zelden neemt een overkapping de helft van de tuin in, waardoor je in de wat koelere tijden weer niet in de zon kunt zitten.

De echte oplossing is dan ook een parasol, bijvoorbeeld van het merk Solero. Deze kun je uitklappen als het te warm wordt, je kunt dan heerlijk in de schaduw buiten zitten. En als de zon weer wat minder sterk wordt, dan klap je ‘m gewoon weer in! De Solero Palestro parasol is hier het meest voor geschikt.

Maar je moet er dan wel een grondanker voor plaatsen. Hoe je dat doet, dat lees je hieronder.

Het plaatsen van een grondanker

Het plaatsen van een grondanker voor een parasol is geen alledaagse klus. Toch valt het wel mee hoe lastig dit is; een handige klusser redt dit wel in een middagje.

Allereerst is het zaak om vooral goed te meten waar het grondanker moet komen. Graaf op die plek een gat van 60 cm diep en 40 cm breed. Zorg ervoor dat het een beetje droge grond is, zodat de grond en het beton niet met elkaar mengen. Het beton wordt daar namelijk minder stevig van. Vervolgens vul je het gat met beton en leg je tenslotte het grondanker boven op het beton. Controleer goed of het anker waterpas ligt; als het eenmaal vast zit, doe je er niets meer aan. Na een dag of drie is het beton uitgehard en kan de parasol geplaatst worden. Veel plezier ermee!