Elektricien

Weinig openstaande vacatures in jouw vakgebied? Laat je omscholen tot werktuigbouwkundige of elektrotechnicien!

Geschreven door admin

Hoewel de arbeidsmarkt over het algemeen genomen de laatste maanden iets aantrekt zijn er nog altijd veel vakgebieden waar werkzoekenden moeizaam aan de bak komen. Dat geldt zeker niet voor werktuigbouwkundigen en elektrotechnici. Er is juist een tekort op de arbeidsmarkt voor dit soort arbeidskrachten. Ben je dus al een tijdje aan het solliciteren en wil het maar niet lukken? Laat je dan omscholen! Pas dan kun je solliciteren op al die openstaande vacatures elektrotechniek of vacatures werktuigbouwkunde.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Voor een omscholing hoef je echt niet meer jaren in de schoolbanken te zitten. Het mooiste is natuurlijk als je een traineeship weet te regelen waarbij je zowel in opleiding bent als al geld verdient. Op websites zoals Indeed, Techniekvacaturebank en Moteq.nl vind je diverse traineeships op het gebied van werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Vanzelfsprekend betalen deze functies niet zo goed als wanneer je daadwerkelijk werktuigbouwkundige of elektrotechnicus bent maar het is in ieder geval al beter dan helemaal geen inkomen. Bovendien ben je in opleiding en werk je uiteindelijk toe naar iets.

Geen traineeship mogelijk?

Helaas behoort een traineeship niet altijd tot de mogelijkheden. Soms zijn er simpelweg geen traineeships beschikbaar en soms zijn anderen je al voor. In dat geval bieden avondstudies uitkomst. Zo bieden bekende opleidingsinstituten als NCOI en LOI cursussen elektrotechniek en werktuigbouwkunde aan. Zo kun je overdag blijven werken en ’s avonds ben je bezig met je omscholing. Dit vergt natuurlijk behoorlijk wat discipline en doorzettingsvermogen maar het kan je uiteindelijk wel een nieuwe baan opleveren. En belangrijker nog: je toekomstperspectief ziet er ineens veel rooskleuriger uit. Wat niet alleen heb je een vak geleerd waar momenteel veel vraag naar is, de vakkennis van je “oude” vakgebied ben je natuurlijk niet ineens kwijt. Zo spreid je dus je kansen en dat geeft je net dat beetje extra ten opzichte van andere sollicitanten.

Welke functies zijn er in deze vakgebieden?

In de elektrotechniek kun je als elektromonteur, onderhoudsmonteur of werkvoorbereider aan de slag. Allemaal functies waar momenteel een te kort aan is. Ga je toch liever voor werktuigbouwkunde? Dan kun je solliciteren op functies als projectleider, mechanical engineer of als calculator.

Wat je ook doet, doe het altijd met volle overtuiging. Zonder deze overtuiging houd je een avondstudie naast je werk nooit vol. En zonder deze overtuiging zullen bedrijven je nooit dat traineeship aanbieden.