Interieur

Op zoek naar een nieuwe gietvloer

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Zoekt u een vloer die uw huis een moderne en strakke uitstraling geeft en niet veel onderhoud nodig heeft? Dan is een gietvloer de ideale vloer voor u. Er zijn gietvloeren in allerlei kleuren en en u heeft een ruime keus aan afwerkingen. Afwerkvloeren zijn wel aan te raden om leidingen en vloerverwarmingsbuizen weg te werken.

Kunststof gietvloeren
Er zijn verschillende soorten kunststof gietvloeren. De epoxy gietvloer is hard en laat geen vloeistof door. Het is een vloer die zeer onderhoudsvriendelijk is en hij wordt vaak gebruikt in kantoren en fabrieken. De polyurethaan gietvloer is elastisch en verend. Hij voelt natuurlijk zacht aan. Hij heeft iets meer onderhoud nodig en deze vloer wordt, vanwege zijn warme uitstraling, vaak gebruikt in woonruimtes. Beide vloeren kunnen op allerlei ondergronden worden aangebracht, dus zowel op kurk, op hout als bijvoorbeeld op natuursteen of tegels.

Mogelijkheden van de gietvloer
Gietvloeren bieden uitgebreide mogelijkheden om uw huis een bijzonder aanzien te geven. Er kan uit vele kleuren worden gekozen en door het mengen van kleuren kunnen bijzondere effecten worden gecreëerd. U kunt er bovendien voor kiezen om in de woonkamer een mooie leefvloer aan te leggen van polyurethaan en in de keuken te kiezen voor de epoxy gietvloer. U kunt kiezen uit een enorme diversiteit aan materiaal en vloertechniek.

Betonnen gietvloeren
Een betonnen gietvloer is zeer onderhoudsvriendelijk en zeer slijtvast. Betonnen gietvloeren hebben een industriële en tijdloze uitstraling waardoor uw interieur des te beter uitkomt. Betonnen gietvloeren hebben een enorme kras- en slijtvastheid en door het gebruik van verschillende soorten mineralen en een grote keuze aan pigmenten heeft de betonvloer een mooie, heldere kleur en kunt u hem helemaal naar uw eigen wensen laten maken.

Onderhoud
Zoals gezegd zijn gietvloeren bijzonder duurzaam. Hierdoor ligt de vloer er lang prachtig bij wat past bij uw interieur. Mocht er sprake zijn van enige slijtage, die meestal optreedt na een jaar of tien, dan kunt u dit probleem eenvoudig verhelpen door een nieuwe toplaag aan te laten brengen.