Verbouwen Verhuizen

Onveilig huis: verbouwen of verhuizen?

Geschreven door admin

Als jij fysiek snel ouder wordt of gewoon slecht ter been bent, dan kunnen er zich steeds meer gevaarlijke situaties voordoen in huis. Dit kan tot lelijke ongelukken leiden die in veel gevallen voorkomen hadden kunnen worden. Herken jij je hier ook in, dan heb je eigenlijk maar twee opties: verbouwen of verhuizen. Alhoewel verbouwen misschien erg moeilijk klinkt, valt dat in veel gevallen eigenlijk wel mee.

Een woning aanpassen hoeft niet altijd groots en duur te zijn. Benieuwd hoe jij jouw huis veiliger kunt maken? Met deze simpele verbouwingen kan jij elke ruimte in jouw huis een stuk veiliger maken.

Slaapkamer

In de slaapkamer begint de dag en in de slaapkamer eindigt de dag ook. Om ervoor te zorgen dat jij met een goed gevoel in en uit bed stapt is het belangrijk dat je veilig kunt bewegen in jouw slaapkamer. Zo kan je bijvoorbeeld een handige bedpapegaai of pakpaal monteren om het in- en uitstappen makkelijker te maken.

Wil jij echter zo min mogelijk lopen, dan kan je er ook voor kiezen om bepaalde zaken te automatiseren. Zo kan je bijvoorbeeld vanuit bed de verlichting bedienen en de gordijnen open en dicht doen. Superhandig als je slecht ter been bent.

Badkamer

In de badkamer gebeuren vaak de grootste ongelukken. Toch moeten we er allemaal heen om te douchen, tanden te poetsen of om even naar het toilet te kunnen. Daarom moet je proberen zo veel mogelijk potentiële gevaren te verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan een inloopdouche met lage instap. Door de lage instap kan je niet struikelen tijdens het instappen. Wel zo veilig.

Keuken

De keuken vormt vaak het hart van de woning. Daarom is het ook handig dat jij je hier vrij in kunt bewegen. Door bijvoorbeeld verstelbare keukenkastjes, een onderrijdbaar aanrecht en een éénhendel mengkraan kan jij zonder problemen nog steeds hele lekkere gerechten op tafel zetten.

Traplift

Wil jij graag gebruik blijven maken van alle verdiepingen in huis, dan moet je natuurlijk wel regelmatig de trap op en af. Echter, als je slecht ter been bent is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Wil jij toch graag nog naar boven en beneden zonder klachten, dan biedt een traplift uitkomst. Met een traplift sta je binnen no-time boven en onder aan de trap.