Tuin

Online je taxus bestellen

Geschreven door admin

In een gemiddelde straat van Nederland ontkom je er haast niet aan: een taxus. Deze groene struik wordt veel gebruikt als heg en geeft je tuin een mooie frisse aanblik. Uiteraard kun je voor een taxus naar het tuincentrum gaan, maar waarom zou je deze niet online bestellen? Net zo gemakkelijk en je krijgt je struik netjes thuisbezorgd. Meer hierover lees je hieronder.

De kenmerken van een taxus
De taxus is een groenblijvende struik of boom. Dat betekent dat deze struik ook in de winter mooi groen blijft. Taxussen hebben geen bladeren maar naalden. Deze zijn groen. De takken hebben een roodbruine kleur. De taxus bloeit al vroeg in het voorjaar, en hebben dan geelkleurige bolle kegeltjes. De stam van de taxus ziet er kaal uit, de takken staan redelijk ver van de stam af.

Waar houd je rekening mee bij het aanschaffen van een taxus?
Voor je een taxus gaat aanschaffen bij Haag-Heg is het belangrijk goed te letten op een aantal punten. Vooraf is het goed om te bedenken wat het doel gaat zijn van de taxus: moet dit een haag worden of een vrijstaande boom?
Als de taxus als haag wordt gepland, dien je na te denken over de grootte. Je kunt taxussen heel klein kopen in rustig laten groeien, of je betaalt wat meer en krijgt direct een grotere struik.
Om de struik optimaal de ruimte te geven om te groeien is het aantal struiken per strekkende meter belangrijk om te weten. Hiervoor zijn diverse overzichten beschikbaar. Door niet te veel struiken op een meter te plaatsen kunnen ze elkaar niet verstikken en blijven al je taxussen mooi.
De taxus is een giftige struik. Plaats deze dus niet in de buurt van vee. Zij kunnen in hun onschuld eten van deze struik en overleven dit mogelijk niet.

Een taxus online bestellen
Een taxus online bestellen is heel gemakkelijk. Veel taxussen worden gekweekt op gespecialiseerde kwekerijen, waardoor je zeker weet dat de herkomst van je bestelde taxus goed zit. Een taxus bestellen doe je simpelweg door in de webshop aan te geven wat de grootte van de struik mag zijn en hoeveel je er nodig hebt. Daarna hoef je alleen nog maar te beslissen of je de struik in een pot of met een kluit wil ontvangen.
Enkele dagen later wordt je taxus thuisbezorgd en kun je deze in de grond plaatsen!
Mocht er toch iets misgaan met de bezorging of de plant gaat niet goed groeien nadat deze geplaatst is in de grond, dan heb je vaak zelfs nog garantie op je planten.