Interieur

Nieuwe inrichting in huis: kies voor paneeldeuren

Geschreven door Victor

Ga je verhuizen of voor het eerst op jezelf wonen? Dan ga je waarschijnlijk in je nieuwe onderkomen aan de gang om het naar jouw smaak en wens in te richten. Zo komt er misschien wel een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer. En wat te denken van de vloeren? Voldoen die nog aan je eisen of heb je liever wat anders? Wil je de ruimte zo goed mogelijk benutten? Kies dan voor paneeldeuren.

Meubels

Een belangrijk punt van je huis zijn de meubels. Deze maken voor een belangrijk deel uit wat de uitstraling van je woning is. Hiermee kun je dus heel veel doen.

Volg je de trends graag? Dan kies je momenteel misschien wel voor de industriële look. Deze stijl is op dit moment namelijk trending. Het kenmerkende van deze stijl is dat de meubels een robuuste uitstraling hebben. Ze zijn ook erg degelijk en stevig. Kwalitatief goede meubels dus. Wat ik persoonlijk zo mooi vind aan deze meubels is dat bij de eettafel van die mooie zwarte stevige poten er onder zitten. En het blad is zo lekker robuust van hout met een kleine golving.

Kledingkast

Een niet te onderschatten meubelstuk is de kledingkast. Deze heeft een hele duidelijke functie. Namelijk het opbergen van kledingstukken. Bij het uitkiezen van een kledingkast moet er dus goed gelet worden op de praktische kant. Heb je daarbij wel eens gedacht aan een kast op maat? Als je hiervoor kiest dan wordt de ruimte over het algemeen zeer efficiënt benut. Je kunt er dan namelijk voor kiezen om de kast vanaf de grond op te trekken tot aan het plafond. Je benut dan de volledige hoogte. Dan heb je met een losse kast die je koopt niet. Ook de diepte kun je dan kiezen. Als je dan kiest voor wat diepere planken dan kun je hierop bijvoorbeeld twee stapels kleding achter elkaar leggen. Zeer praktisch dus.

Paneeldeuren voor maatwerk kast

Een kledingkast wil je kunnen afsluiten. Heb je gekozen voor een kast op maat dan kun je hiervoor kiezen om er ook mooie paneeldeuren voor te laten maken. Door deze deuren te laten schuiven, heb je geen ruimteverlies vanwege openslaande deuren. De paneeldeuren lopen dan in een rails en kunnen voor elkaar langs geopend worden.

Wat een aanrader is, is tenminste een van de paneeldeuren te voorzien van een grote spiegel. Dit in combinatie met een paar spotjes bovenaan de kast maakt het mogelijk om goed te kijken of een outfit die je aanhebt goed bij elkaar past qua kleuren en dergelijke.

 

Bron: Meubelmakerij-utrecht.nl