Verbouwen

Aandachtspunten bij de afwerking van je aanbouw

Geschreven door Victor

Huis uitbreidingen zijn de beste manier om extra ruimte aan jouw woning toe te voegen. Deze uitbreidingen zijn er in alle soorten en maten. Maar als het gaat om het bouwen van een aanbouw, dan betekent dit dat het uiterst belangrijk is om het goed te doen om zo optimaal van deze extra ruimte te kunnen genieten. Het brengt immers wel wat kosten en werk met zich mee.

Overleg en plan optimaal bij het bouwen van je aanbouw

Als jij nog nooit eerder het proces van het bouwen van een aanbouw hebt ondergaan, of niet weet wat de benodigde vergunningen zijn, dan kan het soms moeilijk zijn om precies te weten wat je ervan verwachten kunt. Juist daarom is het van cruciaal belang om dit te bespreken met de specialisten die je helpen. Dit kan jouw architect, aannemer of wie dan ook zijn die aan het ontwerp- en bouwproces verbonden is.

Denk ook over alle bijkomende zaken na

Zo is het ook bij de afwerking van jouw aanbouw een bijzonder goed idee om eens extra na te denken over alle bijbehorende zaken.

Hoe ga je bijvoorbeeld de beveiliging van je huis uitbreiden. Je moet hier dan niet alleen aan de juiste sloten of eventueel een elektrisch te bedienen poort denken. Maar ook aan een uitbreiding van jouw huisalarm met bijvoorbeeld een extra camera beveiliging. Want alleen zo kun jij jouw extra woonruimte van je huis tegen lastige dieven weren!

Denk verder ook aan het voorkomen van de overlast die sommige vogels kunnen veroorzaken. Het laatste wat je immers wilt is dat jouw prachtige aanbouw verziekt wordt door de vervelende vogelpoep die bijvoorbeeld door neerstrijkende duiven veroorzaakt wordt.

Je zou eens kunnen kijken op vogelafweer producten hoe je de overlast gevende vogels heel diervriendelijk rondom je huis kunt weghouden. We verklappen je hierbij alvast stiekem dat de beschikbare vogelpinnen een heel mooie en onopvallende oplossing is!

Zorg voor een mooi passend geheel

De materialen van het exterieur voor jouw aanbouw zou het liefst dusdanig gekozen moeten worden dat ze zoveel mogelijk overeenkomen met die van het oorspronkelijke huis. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van tweedehands stenen om jouw aanbouw eruit te laten zien alsof het er altijd al is geweest.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de aanbouw met het oorspronkelijke huis te laten contrasteren. Dit door het bijvoorbeeld heel anders met pleisterwerk te laten bekleden of via het gebruik van glas. Maar zorg er dan uiteraard wel voor dat het contrast complementair is en niet visueel storend.

Aandacht voor het milieu

Zorg uiteraard voor duurzame en milieuvriendelijke materialen bij het bouwen van jouw aanbouw. Plus denk verder aan een uitstekende thermische isolatie. De CO² uitstoot is per slot van rekening een belangrijke zorg in onze huidige leefomgeving. Zorg zodoende voor een hoog niveau van

isolatie in jouw aan- of uitbouw. Dit om het warmteverlies van jouw woning tot een minimum te beperken.

Goede geluidsisolatie

Plus zorg voor een goede geluidsisolatie. Dat doe je niet alleen om ongewenst geluid van de muren en vloeren te verminderen, maar natuurlijk ook om een mogelijke geluidsoverdracht te verminderen. Dat is namelijk heel prettig voor een goede gemoedstoestand.

Een goede planning van het aanbrengen van een aanbouw is essentieel. Het positieve van al dat denkwerk is echter dat het daarna al jouw verwachtingen van het geld en het werk dat je eraan besteedt hebt laat uitkomen. Zo zul je ook zeker veel meer plezier aan jouw nieuwe aanbouw beleven!