Interieur Verbouwen

Nieuwe glazen profielen in je kozijnen?

Geschreven door admin

Woon je in een oude woning? Grote kans dan dat jouw huis nog voorzien is van enkel glas. Dit glas is niet alleen makkelijk breekbaar, maar isoleert ook nog eens bijzonder slecht. Wanneer je woning over enkel glas beschikt, kan je maandelijkse energierekening soms behoorlijk hoog zijn. Dit is vooral in de winter het geval. De warmte trekt immers sneller naar buiten en dat kan vaak zorgen voor hoge stookkosten. Om je energierekening terug te dringen, kun je ervoor kiezen om dubbel glas te plaatsen. Hierbij moeten vaak ook nieuwe glazen profielen geplaatst worden om het glas goed op zijn plek te houden. Maar hoe ga je te werk bij het plaatsen van nieuwe glazen profielen in de kozijnen?

Enkel glas verwijderen

Wanneer je dubbel glas gaat plaatsen, moet het enkele glas verwijderd worden. Doe dit niet door het kapot te maken, maar verwijder het glas met beleid. Haal de glaslatten los en verwijder vervolgens heel voorzichtig het huidige raam. Het is verstandig om dit werk met minimaal twee personen uit te voeren. Heb je het raam met succes verwijderd? Dan kun je beginnen met het plaatsen van het nieuwe raam van dubbel glas. Plaats de glaslatten en profielen op de juiste wijze, zodat het raam goed wordt afgesloten en stevig in het kozijn zit.

Glaszetter inschakelen

Lukt het je niet om de nieuwe glazen profielen in jouw kozijn te plaatsen? In dat geval kun je altijd nog een glaszetter inschakelen. Doordat hij geregeld ramen vervangt, weet hij precies hoe hij de glazen profielen op de juiste wijze in je kozijnen moet plaatsen. Hierdoor voorkom je dus dat de warmte alsnog snel naar buiten kan trekken en hoef je er tevens niet bang voor te zijn dat het raam er plotseling uitvalt. Een glaszetter zorgt er altijd voor dat je glazen profielen en glaslatten op de juiste wijze geplaatst worden.