Vloeren

Aandachtspunten bij het leggen van laminaat

Laminaat
Geschreven door admin

Wanneer je opzoek bent naar nieuwe vloer overweeg dan laminaat. Laminaat is de loop der jaren erg populair geworden. Wanneer je de kosten wilt besparen, kun je er ook voor kiezen om zelf het laminaat te leggen. Gelukkig is laminaat leggen helemaal niet moeilijk. Iedereen zonder twee linkerhanden moet in staat zijn om zelf laminaat te leggen. Wanneer je laminaat hebt gekocht zal er ook een gebruiksaanwijzing bijzitten. Hierin staat beschreven hoe het laminaat het beste gelegd kan worden. Ook staan er een aantal aandachtspunten in. Wanneer je de hele gebruiksaanwijzing doorleest, zal je niet voor verassingen komen te staan wanneer je het laminaat gaat leggen.

Laminaat moet goed acclimatiseren

Voordat je nu enthousiast gaat beginnen met het leggen van laminaat, vergeet dan niet het laminaat eerst moet acclimatiseren. Acclimatiseren is niet moeilijk maar kost wel tijd. Het acclimatiseren duurt minimaal 48 uur. Neem dit dan ook op in je planning. Wanneer je laminaat laat acclimatiseren, leg je dit in de verpakking midden in de kamer. Het laminaat kan zo wennen aan de temperatuur en de luchtvochtigheid.

Houd ruimte open aan de zijkanten

Misschien ken je het fenomeen al: laminaat dat omhoog komt. Hierdoor loopt het laminaat ongelijk en slijt het harder. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Je kunt dit voorkomen door ruimte open te houden aan de zijkanten. Wanneer je dit niet doet, loop je de kans dat laminaat uitzet door luchtvochtigheid en warmte. Door gebruik te maken van plinten, zie je niets meer van de open ruimtes.

Laminaat en vloerverwarming

Wanneer je al vloerverwarming hebt, of dit wilt gaan leggen, vergeet dan niet om een speciale ondervloer onder het laminaat te leggen. Dit is om te voorkomen dat het laminaat teveel uitzet en de vloerverwarming niet naar behoren werkt. Wanneer je zeker wilt weten dat je laminaat en je ondervloer geschikt zijn voor vloerverwarming, kun je je het best laten informeren door een specialist zoals Yourfloor.